Bodemisolatie

Bodemisolatie en vloerisolatie wordt nog wel eens door elkaar gebruikt. Er zitten echter grote verschillen tussen deze beide typen isolatie. Waar vloerisolatie direct onder de vloer wordt aangebracht, brengen we bodemisolatie aan onder uw kruipruimte. Met bodemisolatie lost u vochtproblemen op. 

Gratis adviesgesprek aanvragen

De voordelen van bodemisolatie

Bodemisolatie heeft verschillende voordelen; u bespaart op de energierekening en u rekent af met vochtproblemen.


U bespaart op uw energierekening

Doordat we uw kruipruimte voorzien van isolerende korrels, ontstaat er een veel kleiner temperatuurverschil tussen de kamers en de kruipruimte. Hierdoor bespaart u op energie en de energierekening.

U hebt minder last van schimmelvorming

Wanneer u een vochtige kruipruimte hebt, kunnen schimmels zich vormen in de kruipruimte. Schimmels breiden zich uit, ook naar de rest van uw woning. Daardoor kunt u last hebben van muffe geuren in huis. Dankzij onze bodemisolatie rekent u af met schimmelvorming.

Uw leidingen en kabels blijven netjes

Vocht kan de leidingen en kabels in uw woning aantasten. Isolatiekorrels voorkomen de vorming van vocht, waardoor uw waterleidingen, gasleidingen, elektriciteitskabels, internetkabels en televisiekabels netjes blijven.

U voorkomt houtrot en betonrot

Een vochtige kruipruimte kan uw houten of betonnen fundering behoorlijk aantasten, met alle gevolgen van dien. Met bodemisolatie voorkomt u hout- en betonrot.

Kosten en besparingen

Bodemisolatie aanbrengen heeft een gemiddelde terugverdientijd van slechts 6 jaar.

  Kosten (eenmalig) Subsidie (eenmalig) U bespaart ieder jaar
Tussenwoning 1.400 euro 160 euro 190 euro
Hoekwoning/2-1 kap 1.800 euro 220 euro 260 euro
Vrijstaande woning 2.200 euro 280 euro 325 euro
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Hoe gaat Van den Berg Isolatie te werk?

Voor bodemisolatie van uw kruipruimte brengen we een laag EPS parels HR++ aan. Dit doen we door middel van een slang door het kruipluik. Deze EPS isolatieparels HR++ sluiten de bodem vochtdicht af. Bodemisolatie kunnen we meestal binnen één dag doen; zo hebt u weinig last van ons. 

Wat u nog meer kunt isoleren? Bekijk de voordelen

Subsidie op isolatie

Dankzij eerlijke prijzen, topkwaliteit isolatiemateriaal en goed vakmanschap is de terugverdientijd op uw investering vaak lager dan bij een ander isolatiebedrijf. Bovendien kunt u in de meeste gevallen subsidie aanvragen op de isolatie van uw woning.

Meer over subsidies op isolatie >

Bodemisolatie - alles over bodem isoleren

We krijgen vaak vragen over bodemisolatie. Daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Bodemisolatie: hoe werkt het?

Bodemisolatie passen wij meestal toe in lage kruipruimtes en onder houten vloeren; dit is een effectieve manier van isoleren. We sluiten de complete bodem af met EPS parels HR++ zodat er geen kou en vocht op kan trekken naar de vloer.

Wanneer kan bodemisolatie worden toegepast?

In de meeste gevallen is bodemisolatie toe te passen, wanneer er ongeveer 30 cm ruimte aanwezig is in de kruipruimte. Op die manier kunnen wij onder de vloer door kruipen om het isolatiemateriaal aan te brengen.

Kan bodemisolatie bij een natte kruipruimte?

Jazeker! Bodemisolatie is bij uitstek geschikt voor natte kruipruimtes. Door bodemisolatie toe te passen, wordt voorkomen dat het vocht uit de kruipruimte naar boven optrekt.

Kan bodemisolatie zonder kruipruimte?

Nee, om bodemisolatie toe te passen is er een kruipruimte nodig. 

Krijg ik problemen met ventilatie bij bodemisolatie?

Nee, als er bodemisolatie wordt toegepast, wordt er alleen in het compartiment waar een gasleiding aanwezig is een renovatierooster geboord voor de kruipruimteventilatie.

Moet ik de kruipruimte isoleren bij vloerverwarming?

Bij vloerverwarming moet er wel een isolatiemaatregel worden toegepast. Dit kan inderdaad bodemisolatie zijn, maar vloerisolatie is ook een mogelijkheid. De keuze hangt vaak af van de hoogte van de kruipruimte.

Wat zijn de nadelen van bodemisolatie?

Het nadeel van bodemisolatie is dat de kruipruimte minder goed toegankelijk wordt. Als er na het aanbrengen van de bodemisolatie nog werkzaamheden moeten worden uitgevoerd onder de vloer, kan het materiaal wel aan de kant geschoven worden en nadien weer worden teruggeschoven.