Bodemisolatie

Bodemisolatie en vloerisolatie worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Er zitten echter grote verschillen tussen deze beide typen isolatie. Waar vloerisolatie direct onder de vloer wordt aangebracht, brengen we bodemisolatie aan op de grond onder uw kruipruimte. Met bodemisolatie lost u vocht- en schimmelproblemen en voorkomt u schade aan vloer en balken. Ook de leidingen onder de vloer kunnen flink gaan roesten als het klimaat in de kruipruimte vochtig is.

Gratis adviesgesprek aanvragen

De voordelen van bodemisolatie

Bodemisolatie heeft verschillende voordelen; u bespaart op de energierekening en u rekent af met vochtproblemen.


U bespaart op uw energierekening

Doordat we uw kruipruimte voorzien van isolerende korrels ontstaat er een veel kleiner temperatuurverschil tussen de kamers en de kruipruimte. Dit levert een aanzienlijke besparing op de energierekening op. 

U hebt minder last van schimmelvorming

Door de vorming van schimmels en zwammen ontstaat een ongezond luchtklimaat onder en ook in uw huis. Door de kruipruimte te voorzien van bodemisolatie wordt deze weer warm en droog en hebben schimmels geen kans meer. Tevens wordt de kans op ongedierte een stuk kleiner. 

Uw leidingen en kabels blijven onaangetast

Vocht kan de leidingen en kabels in de kruipruimte van uw woning aantasten. Isolatiekorrels voorkomen de vorming van vocht, waardoor uw waterleidingen, gasleidingen, elektriciteitskabels, internetkabels en televisiekabels intact blijven.

U voorkomt hout- en betonrot

Een vochtige kruipruimte kan uw houten of betonnen fundering behoorlijk aantasten, met alle gevolgen van dien. Met bodemisolatie voorkomt u hout- en betonrot. 

Kosten en besparingen bodemisolatie

Bodemisolatie aanbrengen heeft een gemiddelde terugverdientijd van slechts 6 jaar.

  Kosten (eenmalig) Subsidie (eenmalig) U bespaart ieder jaar
Tussenwoning 1.350 euro 135 euro 200 euro
Hoekwoning/2-1 kap 1.800 euro 180 euro 300 euro
Vrijstaande woning 2.400 euro 240 euro 400 euro
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Hoe gaat Van den Berg Isolatie te werk?

De bodem van uw kruipruimte isoleren we door een laag EPS HR++ isolatieparels van 20 cm dik op het zand aan te brengen. Dit doen we door middel van een slang door het kruipluik. Deze EPS HR++ isolatieparels sluiten de bodem vochtdicht af. Bodemisolatie kunnen we meestal binnen één dag aanbrengen; zo heeft u weinig last van ons. Uiteraard laten we de woning weer netjes achter. 

Wat u nog meer kunt isoleren? Bekijk de voordelen

Subsidie op isolatie

Dankzij eerlijke prijzen, topkwaliteit isolatiemateriaal en goed vakmanschap is de terugverdientijd op uw investering vaak lager dan bij een ander isolatiebedrijf. Bovendien kunt u in de meeste gevallen subsidie aanvragen op de isolatie van uw woning.

Meer over subsidies op isolatie >

Bodemisolatie - alles over bodem isoleren

We krijgen vaak vragen over bodemisolatie. Daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Bodemisolatie: hoe werkt het?

Bodemisolatie passen wij meestal toe in lage kruipruimtes en onder houten vloeren; dit is een effectieve manier van isoleren. We sluiten de complete bodem af met EPS parels HR++ zodat er geen kou en vocht op kan trekken naar de vloer.

Wanneer kan bodemisolatie worden toegepast?

In de meeste gevallen is bodemisolatie toe te passen, wanneer er ongeveer 30 cm ruimte aanwezig is in de kruipruimte. Op die manier kunnen wij onder de vloer door kruipen om het isolatiemateriaal aan te brengen.

Kan bodemisolatie bij een natte kruipruimte?

Jazeker! Bodemisolatie is bij uitstek geschikt voor natte kruipruimtes. Door bodemisolatie toe te passen, wordt voorkomen dat het vocht uit de kruipruimte naar boven optrekt.

Kan bodemisolatie zonder kruipruimte?

Nee, om bodemisolatie toe te passen is er een kruipruimte nodig. 

Krijg ik problemen met ventilatie bij bodemisolatie?

Nee, als er bodemisolatie wordt toegepast, wordt er alleen in het compartiment waar een gasleiding aanwezig is een renovatierooster geboord voor de kruipruimteventilatie.

Moet ik de kruipruimte isoleren bij vloerverwarming?

Bij vloerverwarming moet er wel een isolatiemaatregel worden toegepast. Dit kan inderdaad bodemisolatie zijn, maar vloerisolatie is ook een mogelijkheid. De keuze hangt vaak af van de hoogte van de kruipruimte.

Wat zijn de nadelen van bodemisolatie?

Het nadeel van bodemisolatie is dat de kruipruimte minder goed toegankelijk wordt. Als er na het aanbrengen van de bodemisolatie nog werkzaamheden moeten worden uitgevoerd onder de vloer, kan het materiaal wel aan de kant geschoven worden en nadien weer worden teruggeschoven.