Is het advies gesprek echt vrijblijvend en gratis?
Ja. Om een advies te kunnen geven komen we gratis en vrijblijvend bij u thuis om de mogelijkheden te bekijken. Isoleren is maatwerk want geen gebouw is hetzelfde.
Kunnen jullie een offerte maken zonder het werk te bekijken?
Nee. Elk gebouw is uniek en het is onmogelijk om op afstand uitspraken te doen over het te isoleren onderdeel. Alleen tijdens een schouw kunnen wij beoordelen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is, en op welke wijze wij de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Op basis hiervan komt de offerte tot stand.
Worden de onderdelen die ik wil laten isoleren beoordeeld?
Ja. Tijdens het vrijblijvende en gratis adviesgesprek beoordeeld onze vertegenwoordiger de onderdelen die u wilt laten isoleren. Na de schouw zal onze vertegenwoordiger zijn bevindingen met u overleggen.
Waar wordt er op gelet bij het beoordelen?
Afhankelijk van het te isoleren onderdeel letten wij op verschillende zaken. Op basis van de volgende zaken komt het advies tot stand. Bij een spouwmuur letten we o.a. op eventuele doorslaande muren, schimmelplekken, metselbaden, vervuiling, koudebruggen, vochtproblemen en doorvoeren. Met een endoscoopcamera die we in de spouw steken kunnen we dit beoordelen.
Met dezelfde oplettendheid en kundigheid beoordelen we de woningschil zoals de kruipruimte voor vloer of bodemisolatie, de gevel, het plafond en dak.
Zijn mijn spouwmuren geschikt om te isoleren?
Omstreeks in het jaar 1930 werden woningen gebouwd met een spouwmuur. Een spouwmuur, ook wel luchtspouw genoemd, is een holle ruimte tussen het binnen- en buitenblad van de buitenmuur. Afhankelijk van de staat van de muur kunnen wij spouwmuurisolatie adviseren, en bepalen welk isolatiemateriaal het beste geschikt is. Woning zonder spouwmuur? Lees verder bij gevelisolatie.
Hoe brengen jullie spouwisolatie aan?
Volgens een bepaald boorpatroon, op uw woning afgestemd, boren we gaten in de voegen van het buitenblad. Dit doen wij met boorunits die stofvrij kunnen boren. Met het boorpatroon kunnen we garanderen dat de volledige spouw geïsoleerd wordt. De isolatieslang zetten we in de boorgaten en afhankelijk van het type isolatie blazen of gieten we het isolatiemateriaal in de spouw. Nadien herstellen we de borengaten met voegsel.
Moeten er per se gaten geboord worden in mijn voegen?
Om de spouw te kunnen isoleren moeten er gaten geboord worden in de muur. Dit kunnen wij van buitenaf isoleren en boren dan gaten tussen de bakstenen in de voegen. Dit is ook het eenvoudigste om te herstellen. We kunnen ook wel van binnenuit de woning boren maar dat geniet niet onze voorkeur.
Worden de voegen hersteld?
Ja. We herstellen de geboorde gaten die we in de voegen geboord hebben. Hierbij letten we op de type voeg zoals knipvoeg, gladde- en verdiepte voeg, borstvoeg, etc. We houden ook rekening met de grootte en de kleur van de voeg.
Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?
De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is gemiddeld 3,5 jaar. Afhankelijk van diverse zaken zoals het gasverbruik, de grootte van de spouw, muuropbouw en overige woningschil kan dit afwijken.
Krijg ik vochtproblemen wanneer ik mijn spouw isoleer?
Door onze bekwaamheid voorkomen we dat er vochtproblemen ontstaan door spouwisolatie. In kritische situaties onderzoeken we bijvoorbeeld het dauwpunt en voeren we bouwfysische berekeningen uit.
Hoe behoud ik de ventilatie vanuit mijn kruipruimte?
Door de spouw te isoleren wordt de luchtcirculatie vanuit de kruipruimte geblokkeerd. De oude roosters zetten we dicht aangezien anders het isolatiemateriaal uit de muren komt. Om het vocht uit de kruipruimte af te voeren herstellen we de ventilatie middels renovatieroosters die we in de muur zetten. Op deze wijze kunnen er geen vochtproblemen ontstaan in de kruipruimte.
Er zit vuil in mijn luchtspouw, kan deze wel geïsoleerd worden?
Dit is afhankelijk van uw situatie. Bij veel spouwvervuiling zal dit eerst verwijderd moeten worden alvorens wij uw spouw kunnen isoleren. Onze vertegenwoordiger kan tijdens de schouw hier meer duidelijkheid over kunnen verschaffen.
Er zit oude isolatie in mijn luchtspouw, kan er nieuwe isolatie bij geblazen worden?
Dit is afhankelijk van de situatie. Onze vertegenwoordiger kan tijdens de schouw hier meer duidelijkheid over kunnen verschaffen.
Waarom minerale wol van Isover?
Voor de spouwmuurisolatie met minerale wol maken wij gebruik van Isover Insulsafe Plus. Dit is de beste thermische minerale isolatiewol op de markt. Het heeft een hoge isolatiewaarde, vochtafstotend, damp-open, uitstekende brandwerendheid, niet schadelijk voor mens en milieu, recyclebaar, reducerend omgevingsgeluid en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Afhankelijk van de type spouw kan dit materiaal geadviseerd worden.
Waarom HR++ EPS isolatieparels?
Voor het isoleren van spouwmuren met parels maken wij gebruik van EPS HR++ isolatieparels. Deze isolatiekorrels hebben wij speciaal geselecteerd vanwege de unieke eigenschappen. Ze hebben een verhoogde isolatiewaarde omdat ze met grafiet behandeld zijn, daaraan hebben ze ook hun grijze kleur te danken. Naast de hoge isolatiewaarde zijn ze vochtafstotend, damp-open, niet schadelijk voor mens en milieu, recyclebaar en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Afhankelijk van de type spouw kan dit materiaal geadviseerd worden.
Hoe wordt de vloerisolatie aangebracht?
Bij het isoleren van vloeren verwerken we het isolatiemateriaal polyurethaan. Vanuit de bus wordt de toevoer van het isolatiemateriaal naar de kruipruimte geregeld. Middels een isolatieslang spuiten we het isolatiemateriaal naadloos aan tegen de onderkant van de vloer.
Moet ik de woning uit wanneer mijn vloer geïsoleerd wordt?
Ja. We gebruiken polyurethaan als isolatiemateriaal. Bij het verwerken volgen we de richtlijnen vanuit de brancheorganisatie. Deze schrijft voor dat tijdens de werkzaamheden en tot twee uur nadien niemand in de woning aanwezig mag zijn, dat geldt ook voor huisdieren.
Zijn er ventilatieroosters nodig?
Bij vochtige ondergronden en veenachtige gebieden is er kans dat er vochtophoping ontstaat onder de vloer van de woning. Dit komt dan tegen de onderkant van de isolatie aan. Omdat het vocht anders niet afgevoerd kan worden adviseren wij in zulke gevallen renovatieroosters om de luchtcirculatie te behouden.
Wat bespaar ik op mijn energieverbruik?
Door uw vloer te isoleren levert dat al snel een besparing op van ongeveer 10 á 15% op uw energieverbruik. Ook zal uw vloerverwarming beter renderen wanneer de vloer geïsoleerd is. Met een terugverdientijd van circa 6 jaar is dit een hele duurzame investering.
Krijg ik vochtproblemen wanneer ik mijn vloer isoleer?
Door onze bekwaamheid voorkomen we dat er vochtproblemen ontstaan door vloerisolatie. In kritische situaties onderzoeken we bijvoorbeeld het dauwpunt en voeren we bouwfysische berekeningen uit.
Houd ik kruipruimte over wanneer mijn vloer geïsoleerd is?
Ja. In de kruipruimte, tussen de bodem en isolatielaag aan de onderkant van de vloer blijft er altijd ruimte over. Afhankelijk van uw situatie en gekozen isolatiedikte blijft er een hoogte over van minimaal 40cm.
Wat is het verschil tussen vloer- en bodemisolatie?
Bodemisolatie komt als een deken over de bodem van de kruipruimte te liggen. Vloerisolatie brengen we aan de onderkant van de begane vloer aan.
Kan elke vloer geïsoleerd worden?
Nee. Er moet een kruipruimte aanwezig zijn in de woning. Ook zijn er vereisten waar een vloer aan moet voldoen wanneer deze geïsoleerd kan worden. Zoals een minimale hoogte van de kruipruimte als ook de staat van de vloer. Er mag bijvoorbeeld geen hout- of betonrot zijn. Vloerisolatie is ook afhankelijk belemmeringen onder de vloer zijn zoals te kleine doorgangen, puin, leidingwerk en verwarmingsbuizen.
Wat is de terugverdientijd van vloerisolatie?
De terugverdientijd van vloerisolatie is circa 6 jaar. Door uw vloer te isoleren levert dat een besparing op van ongeveer 10 á 15% op uw energieverbruik. Een hele duurzame investering.
Hoe wordt de bodemisolatie aangebracht?
Bodemisolatie brengen we aan op de bodem van de kruipruimte. Wij gebruiken hiervoor HR++ EPS parels voor. Middels isolatieslangen blazen we het isolatiemateriaal over de bodem totdat de gewenste dikte bereikt is. Tijdens het isoleren letten we erop dat het materiaal goed en egaal verdeeld wordt en dat alle naden en kieren gevuld zijn.
Moet ik de woning uit wanneer mijn bodem geïsoleerd wordt?
Nee. Bij het isoleren van de bodem hoeft u uw huis niet uit.
Krijg ik vochtproblemen wanneer ik mijn vloer isoleer?
Nee. Bodemisolatie zorgt ervoor dat er geen vocht meer uit de ondergrond kan toetreden in de kruipruimte.
Wat is het verschil tussen bodem- en vloerisolatie?
Bodemisolatie komt als een deken over de bodem van de kruipruimte te liggen. Vloerisolatie brengen we aan de onderkant van de begane vloer aan.
Houd ik kruipruimte over wanneer mijn de bodem geïsoleerd is?
Afhankelijk van de hoogte van de kruipruimte en de dikte van de isolatielaag blijft er kruipruimte over.
Waarom HR++ EPS isolatieparels als bodemisolatie?
Voor het isoleren van de kruipruimtebodem met parels maken wij gebruik van EPS HR++ isolatieparels. Deze isolatiekorrels hebben wij speciaal geselecteerd vanwege de unieke eigenschappen. Ze hebben een verhoogde isolatiewaarde omdat ze met grafiet behandeld zijn, daaraan hebben ze ook hun grijze kleur te danken. Naast de hoge isolatiewaarde zijn ze vochtafstotend, damp-open, niet schadelijk voor mens en milieu, recyclebaar en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Wat is de terugverdientijd van bodemisolatie?
Door uw bodem te isoleren levert dat al snel een besparing op van ongeveer 10 á 15% op uw energieverbruik. Met een terugverdientijd van circa 6 jaar is dit een hele duurzame investering.
Zijn er ventilatieroosters nodig?
Ja. Er wordt vaak één ventilatierooster geadviseerd. Meer ventilatieroosters zijn niet wenselijk aangezien er door de vele luchttrek de isolatie te niet komt. Dit ene rooster plaatsen we dan in het vloerencompartiment waar ook de gasleiding binnenkomt. Bij een eventuele gaslek zal er dan nooit een grote hoeveelheid gas kunnen ophopen.
Wat is de terugverdientijd van dakisolatie?
Het isoleren van uw dak heeft een terugverdientijd van ongeveer 5 jaar. Met een jaarlijkse besparing van ongeveer 30% op uw energierekening is dit een hele duurzame investering.
Hoe wordt het dakisolatie aangebracht?
Dakisolatie kan op twee manieren aangebracht worden, van binnenuit (koud dak principe) of van buitenaf (warm dak principe). Beide manieren van isoleren bieden wij aan. Voor het isoleren van daken gebruiken wij het isolatiemateriaal polyurethaan hardschuim. Dit brengen we naadloos en luchtdicht aan. Wanneer we het dak van binnenuit isoleren verwerken we het materiaal tegen het dakbeschot en tussen de dakspanten aan. Wanneer we het dak van de buitenzijde isoleren spuiten we de isolatie op het dakbeschot tussen de tengels en panlatten.
In welke diktes wordt het isolatie aangebracht?
Afhankelijk van de vereisten, zoals RC-waarde en bouwbesluit, en uw mogelijkheden bepalen wij de isolatiedikte. Ook zal er rekening gehouden moeten worden met het dauwpunt om vochtproblemen te voorkomen. Onze vertegenwoordiger zal tijdens de schouw de mogelijkheden onderzoeken. Een isolatiedikte van 8 á 9cm is vaak gebruikelijk.
Krijg ik vochtproblemen wanneer ik mijn dak isoleer?
Door onze bekwaamheid voorkomen we dat er vochtproblemen ontstaan door dakisolatie. In kritische situaties onderzoeken we bijvoorbeeld het dauwpunt en voeren we bouwfysische berekeningen uit.
Zijn er qua isolatiematerialen nog alternatieven?
Er zijn qua isolatiematerialen alternatieven maar deze zijn minder geschikt, zoals isolatieplaten of isolatiedekens. Deze zijn niet luchtdicht en vullen niet elk gaat op waardoor de kans op vochtproblemen groot is. Voor het (na)isoleren van daken gebruiken wij polyurethaan, dit is uitermate geschikt. We isoleren dit naadloos en luchtdicht. Het maakt niet uit of er oneffenheden, naden en kieren in het dakbeschot zit want dit vullen we helemaal op met de isolatie.
Moet ik de woning uit wanneer mijn dak geïsoleerd wordt?
Ja. In dit geval gebruiken we polyurethaan als isolatiemateriaal. Bij het verwerken volgen we de richtlijnen vanuit de brancheorganisatie. Deze schrijft voor dat tijdens de werkzaamheden en tot twee uur nadien niemand in de woning aanwezig mag zijn, dat geldt ook voor huisdieren.
Hoe krijg ik een energielabel?
Elke woning in Nederland heeft een energielabel. In eerste instantie heeft elke woning een voorlopig energielabel ontvangen. In sommige gevallen is dit gebaseerd op verouderde informatie. Deze kunt u op de website van de Rijksoverheid eventueel aanpassen en definitief maken.
Krijg ik een andere energielabel wanneer ik mijn woning isoleer?
Het label is afhankelijk van hoe goed een woning is geïsoleerd en welke andere energiezuinige maatregelen u getroffen heeft. Ook hoe zuinig de installaties zijn bepaald het label. Het isoleren van de woningschil speelt een grote rol bij het bepalen van de definitieve energiewaarde.
Wordt mijn woning meer waard wanneer ik een groener energielabel heb?
Ja. Een groenere energielabel zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning. De WOZ-waarde van de woning zal ook hoger worden. Een groenere energielabel kan een gunstig effect hebben op de verkoop- of verhuurprijs van uw woning. Ook kan een groener label zorgen dat de woning versneld verkocht of verhuurd wordt. De energiekosten zijn namelijk een stuk lager t.o.v. een woning die niet geïsoleerd is.