Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar In de media

Duurzaam in eigen boezem

Gepubliceerd op:

'Verbeter de wereld, begin bij jezelf', luidt het spreekwoord. Maar hoe zit dat met een bedrijf als Van den Berg Isolatie uit Borger? Maand na maand, jaar na jaar adverteert zij trouw en roept ze potentiële klanten op om toch vooral in te zetten op duurzaamheid. Maar wat draagt ze als onderneming zélf bij aan die zorg om duurzaamheid? Eigenaar Herwin van den Berg over een slimme meter, koffiebekertjes en spouwmuurstof.

 

 

U adviseert dagelijks mensen om middels een goede isolatie van hun woning of bedrijfspand bij te dragen aan een beter milieu en een gezondere leefomgeving. Verstandig stoken is niet alleen goed voor de volksgezondheid, maar scheelt bovendien ook nog eens in de portemonnee.

"Aan die feiten valt niets af te dingen. Verstandig stoken is zuiniger stoken, wat betekent dat er minder CO2 in de lucht komt. Zo eenvoudig is dat. En minder stoken bereik je niet door de verwarmingsknop naar beneden te zetten en dan in de kou te moeten zitten, maar door je huis goed te isoleren. Je huis optimaal geïsoleerd, houdt in dat je voor minder geld méér warmte -lees: comfort- krijgt."

Van den Berg Isolatie voert jaarlijks zo'n 1500 opdrachten uit in de drie noordelijke provincies, waarvoor dagelijks ruim 20 werknemers en 8 bedrijfswagens onderweg zijn. Dat brengt de nodige afvalstromen met zich mee. Hoe zet u als bedrijf zelf in op die verantwoordelijkheid voor duurzaamheid?

"Dat begint al bij ons bedrijfspand. We hebben vanuit het principe van hergebruik bewust gekozen voor een bestaand gebouw. Het is toch van de gekke dat je nieuwbouw gaat plegen, als er zoveel goede gebruikte panden voor het uitkiezen zijn? Vanzelfsprekend is het gebouw optimaal geïsoleerd, liggen er zonnepanelen op het dak, hangt er in elke ruimte LED-verlichting en wordt er binnenkort een slimme meter geplaatst."

De locatie is ook een bewuste keuze geweest?

"Absoluut. We zitten hier in Borger mooi centraal ten opzichte van onze klanten in het noorden. Een ideale uitvalsbasis, waardoor er geen nutteloze kilometers worden gereden en dus ook weer minder CO2 uitstoot plaats vindt. Ook de strakke planning die wij hanteren waarbij opdrachten naadloos op elkaar aansluiten, reduceert onnodig brandstofverbruik."

Er is binnen het bedrijfspand ook aandacht voor de kleine duurzaamheid?

"Je bedoelt de kartonnen bekers bij de koffie-automaat, de plastic lepeltjes en de gebruikte theezakjes? Ja, ook die worden niet vergeten en keurig over de respectievelijke vuilcontainers verdeeld."

De bulk van het afval zit natuurlijk in de materialen die nodig zijn voor het isoleren van de woningen. Over welk afval hebben we het dan?

"Verpakkingsmateriaal als papier, karton, metaal en pallets en bijvoorbeeld het boorstof wat wordt weggezogen, voordat er isolatie in wordt geblazen. Het verpakkingsmateriaal wordt in de bedrijfswagens al gescheiden, terug op het bedrijf in afzonderlijke containers gedeponeerd en op gezette tijden door een afvalwerkingsbedrijf opgehaald. De pallets worden hergebruikt en het weggezogen boorstof wordt ook verantwoord afgevoerd."

En wat gebeurt er met het teveel aan isolatiemateriaal dat je nu eenmaal altijd hebt bij een opdracht?

"Al het isolatiemateriaal dat wij gebruiken wordt in de daarvoor bestemde holle ruimtes geblazen. Het wordt niet van de rol gesneden. Bij blazen is vol=vol en je hebt dus nooit te maken met restmateriaal. Je ziet: waar het maar even kan dénken we niet alleen aan duurzaamheid, dóen we ook aan duurzaamheid." 

Van den Berg Isolatie
Strengenweg 1G
9531 TE Borger
0599-639224
www.vandenbergisolatie.nl 

Uw huis gratis geïsoleerd van vloer tot dak!

Uw huis gratis geïsoleerd van vloer tot dak!
Eigenaren van woningen met aardbevingsschade van tenminste 1000 euro, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van maximaal 4000 euro. Een bedrag dat besteed moet worden aan energiebesparing. Wie de aanpak door Van den Berg Isolaties uit het Drentse Borger laat doen heeft zijn woning voor dat bedrag niet alleen totaal geïsoleerd, maar merkt ook daarna dat 'de gasrekening naar beneden broest'. 
 

Drie op een rij is kassa!

Drie op een rij is kassa!
Voor een behaaglijk wooncomfort én een besparing op de stookkosten zou je kunnen besluiten om de spouwmuur van je woning te laten isoleren. Of alleen de vloer. En anders het dak. Maar het grootste effect bereik je natuurlijk met een totaalisolatie. Van den Berg Isolatie in het Drentse Borger is al jaren dé specialist in de aanpak in één keer van én vloerisolatie én spouwmuurisolatie én dakisolatie.