Spouwmuurisolatie

Tussen uw buiten- en binnenmuur bevindt zich een holle ruimte (de spouw). Het opvullen van die holle ruimte met minerale wol of parels noemen we spouwmuurisolatie. Van alle isolatiemogelijkheden is spouwmuurisolatie de meest winstgevende; besparingen tot €450 per jaar zijn niet ongebruikelijk.

Gratis adviesgesprek aanvragen

De voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie heeft diverse voordelen. Daarom is een investering in spouwmuurisolatie erg interessant.


Spouwmuurisolatie is milieuvriendelijk

Denkt u eraan om uw spouwmuren te laten isoleren? Dat is een hele goede keuze voor het milieu! Ons isolatiemateriaal is niet alleen milieuvriendelijk geproduceerd, maar u bespaart met spouwmuurisolatie ook behoorlijk op uw gasverbruik.

U verhoogt uw woongenot

Dankzij spouwmuurisolatie hebt u minder last van tocht langs uw buitenmuren. Hierdoor houdt u uw woning warm in de winter, maar houdt u de warmte juist langer buiten de deur in de zomer. 

U bespaart flink op uw energierekening

Spouwmuurisolatie kan een flinke besparing op uw energierekening tot gevolg hebben. Doordat uw woning warmte langer vasthoudt, verbruikt u minder gas dan zonder isolatie van uw spouwmuur. Dit kan u – afhankelijk van uw type woning en de leeftijd van uw woning – tot wel €450 per jaar besparen. Dankzij deze hoge besparing verdient u uw investering snel weer terug.

Spouwmuurisolatie verhoogt uw woningwaarde

Het isoleren van uw woning, of dit nu spouwmuurisolatie, bodemisolatie of vloerisolatie is, draagt bij aan het energielabel van uw woning. Dat is prettig, want bij de verkoop van uw woning moet u de koper op de hoogte stellen van het energielabel van uw woning. Een woning met een gunstiger energielabel ligt vaak beter in de markt.

Spouwmuurisolatie kan zonder overlast

Bij Van den Berg Isolatie doen we er alles aan om de overlast bij spouwmuurisolatie te beperken. Zo isoleren we uw spouwmuur binnen één dag, boren we stofvrij en laten we onze werkplek altijd netjes achter. 

Kosten en besparingen spouwmuurisolatie

  Kosten (eenmalig) Subsidie (eenmalig) U bespaart ieder jaar
Tussenwoning 950 euro 200 euro 270 euro
Hoekwoning/2-1 kap 2.000 euro 500 euro 570 euro
Vrijstaande woning 2.500 euro 625 euro 700 euro

Van ongeisoleerde spouwmuren naar spouwmuurisolatie (Rd=1,76 m2 K/W). Besparing berekend met hr-ketel, standaard gebruik van verwarming en gasprijs van 81,4 cent per m3. Subsidie 5 euro per m2.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Hoe gaat Van den Berg Isolatie te werk?

Voordat we uw spouwmuur gaan isoleren, stellen we een plan op voor uw woning. Uw spouw wordt beoordeeld met een camera en uw buitenmuren worden gecontroleerd op specifieke problemen (zoals koudebruggen, vochtdoorslag en scheuren in de muur of voegen). Als laatste wordt de te isoleren oppervlakte bepaald. Na het onderzoek boren we gaatjes in de voegen op exact vastgestelde plekken. Afhankelijk van uw wensen en keuzes, vullen we de spouw via deze gaatjes met polyutheraan, EPS isolatieparels HR++ of minerale wol. De gaatjes in uw voegen dichten we met cement op kleur.

Wat u nog meer kunt isoleren? Bekijk de voordelen

Subsidie op isolatie

Dankzij eerlijke prijzen, topkwaliteit isolatiemateriaal en goed vakmanschap is de terugverdientijd op uw investering vaak lager dan bij een ander isolatiebedrijf. Bovendien kunt u in de meeste gevallen subsidie aanvragen op de isolatie van uw woning.

Meer over subsidies op isolatie >