Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Bespaar flink op energieverbruik met spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie bespaart u flink op uw energieverbruik. Wij vullen de holle ruimte tussen de binnen- en buitenmuur met minerale wol, parels of pur zodat uw huis lekker warm of koel blijft. Geen enkele investering in isolatie verdient zich zo snel terug als isoleren van uw spouwmuur: al in 3½ jaar hebt u uw investering eruit!

Werkwijze spouwmuurisolatie

Volgens een plan op maat voor uw huis boren wij op exact vastgestelde plekken gaatjes in de voegen. Vervolgens vullen wij de spouw via het gatenpatroon laagje voor laagje met polyutheraan, EPS thermoparels HR++ of minerale wol. Tenslotte dichten wij de gaatjes met cement op kleur. De ventilatie van de kruipruimte herstellen wij met roosters. Binnen een dag voorzien wij uw woning volledig van muurisolatie. Na afloop van de werkzaamheden laten wij de werkplek netjes en bezemschoon achter.

Advies en endoscopisch onderzoek

Voorafgaand aan het isolatiewerk beoordelen wij de spouw. Op basis van onderzoek adviseren wij u over de in uw geval beste spouwisolatie. Dit onderzoek bestaat uit: 

 • endoscopisch onderzoek: controle van de spouw met een camera
 • controleren van de buitenmuren op specifieke problemen zoals koudebruggen, vochtdoorslag en scheuren in de muren of voegen
 • het bepalen van de te isoleren oppervlakte
 • desgewenst of zo nodig voeren wij extra onderzoek uit met infrarood warmtebeelden

Stofvrij boren

Wij werken met speciale machines om stofvrij te kunnen boren. Dankzij geavanceerde apparatuur boren wij gaten zonder dat er stof in en rondom uw woning terechtkomt. Na het aanbrengen van de isolatie werken wij de geboorde gaten weer keurig af, met aandacht voor minimaal kleurverschil.

Spouwmuurisolatie met minerale wol

Voor de spouwmuurisolatie met minerale wol maken wij gebruik van Isover Insulsafe Plus. Dit is de beste minerale isolatiewol op de markt vanwege enkele unieke eigenschappen:

 • hoge isolatiewaarde Rd=1,76 m2 K/W bij 6 cm spouw
 • vochtafstotend
 • damp-open
 • uitstekende brandwerendheid
 • niet schadelijk voor mens en milieu
 • recyclebaar
 • uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Spouwmuurisolatie met parels

Voor het isoleren van spouwmuren met verlijmde parels maken wij gebruik van EPS HR ++ grijze parels. Deze isolatiekorrels hebben wij speciaal geselecteerd vanwege de unieke eigenschappen:

 • hoge isolatiewaarde Rd=1,76 m2 K/W bij 6 cm spouw
 • vochtafstotend
 • damp-open
 • niet schadelijk voor mens en milieu
 • recyclebaar
 • uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

De parels worden in een nauwkeurig bepaalde verhouding gemengd met lijm. Deze mix brengen wij vervolgens via de boorgaatjes in de spouw.

Spouwmuurisolatie met PUR

Niet elke buitenmuur is geschikt voor spouwmuurisolatie met polyutheraan. Daarom voert onze adviseur eerst endoscopisch onderzoek uit om te bepalen of de muur met pur te isoleren is. Is dat het geval, dan begint het isoleren met het afkitten van eventuele kieren rondom kozijnen en deuren. Vervolgens isoleren wij de muur volgens de hierboven genoemde werkwijze.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van uw investering in spouwisolatie met polyutheraan, EPS thermoparels HR++ of minerale wol is slechts 3½  jaar.  

Heeft u een vraag?

Naar de veelgestelde vragen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

9.5
Caroline ten Pas
Complimenten aan beide heren , die vanmorgen hier alle gevels hebben geïsoleerd, ik ben vergeten naar de namen te vragen, de blonde is morgen jarig! Keurig werk geleverd, zeer netjes achtergelaten, fantastisch!

Contactgegevens

Strengenweg 1g
9531 TE Borger

Telefoon:
0599-639224

Email-adres:
info@vandenbergisolatie.nl
Advies op maat: “Omdat elk huis en iedere situatie verschillend is zijn er geen standaard oplossingen om uw huis te isoleren.”

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

ONZE NIEUWSTE PROJECTEN

Vloerisolatie bungalow Haren met polyurethaan

Afgelopen week hebben we een vloer van een prachtige bungalow te Haren (Groningen) mogen isoleren. De bungalow bestaat uit één bouwlaag en heeft dus relatief veel warmteverlies oppervlakte naar de onderzijde. De bewoners hebben daarom gekozen om de vloer te laten isoleren. Naast dat ze gaan besparen op hun energierekening zullen ze ook meer wooncomfort ervaren.

Verder lezen

Bodemisolatie voor woningblok te Rutten

Voor een aannemer zijn we in Rutten (Flevoland) bezig 13 woningen te voorzien van bodemisolatie. De isolatie, bestaande uit HR++ EPS thermoparels, wordt in een laag van 17,5cm snel en vakkundig op de bodem van de kruipruimte aangebracht.

Verder lezen

Isoleren van 22 bungalows en hoofdgebouw te Norg

In Norg (Drenthe) zijn we op dit moment bezig om een hoofdgebouw met appartementen en 22 bungalows te isoleren. De vereniging van eigenaren(VVE) is bezig met het opwaarderen van haar gebouwen en daar hoort het na isoleren ook bij. Bij deze opdracht is er hoofdzakelijk gekozen voor minerale wol, maar ook voor HR++ EPS thermoparels.

Verder lezen