Terug naar Projecten

Dakisolatie woonboerderij Borger met polyurethaan

Dakisolatie woonboerderij Borger met polyurethaan

Een woningeigenaar in Borger is bezig zijn woonboerderij te renoveren. De boerderij uit het jaar 1886 heeft o.a. een compleet nieuw dak gekregen en deze hebben wij mogen isoleren. Dat hebben we gedaan met het isolatiemateriaal polyurethaan en dit is volgens het koud dak principe uitgevoerd.

Werkwijze isoleren dak

Polyurethaan is een isolatiemateriaal op basis van gesloten hardschuimen cellen, deze wordt in vloeibare vorm tussen de spanten en tegen het dakbeschot aan gespoten. In enkele seconden schuimt de polyurethaan op en is het hard. De polyurethaan wordt in laagjes van 2cm opgezet totdat de gewenste dikte behaald is. De aangebrachte dikte wordt constant gecontroleerd. Omdat tijdens het aanbrengen de isolatie nevelt wordt alles afgedekt met folie, nadien wordt dat netjes opgeruimd. Wanneer het dak geïsoleerd is kan de binnenkant verder afgetimmerd worden.

 

 

 

 

 

 

 

Voordelen van polyurethaan isolatie

De voordelen van dit type isolatie is dat het een hoge isolatie waarde heeft en dat het niet uit maakt dat de ondergrond oneffen is, ook naden en kieren worden eenvoudig dichtgezet. Verder is het luchtdicht en ook vocht heeft geen kans om er doorheen te dringen.

Bent u ook geïntresseerd in dakisolatie? Of misschien in bodem-, vloer- of spouwmuurisolatie? Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.