Terug naar Projecten

Isoleren beganegrondvloer woning te Assen met polyurethaan

Isoleren beganegrondvloer woning te Assen met polyurethaan

In het Drentse Assen hebben we een jaren ’60 woning voorzien van vloerisolatie. Een dagdeel lang kropen onze uitvoerders in de kruipruimte rond en spoten laagje voor laagje de polyurethaan tegen de onderkant van de vloer aan. De eigenaar van de woning wilde zijn huis verduurzamen en meer wooncomfort ervaren, en dat is met deze isolerende ingreep gelukt. Het isoleren van de vloer komt ook ten gunste aan het energielabel.

Naadloze vloerisolatie

De vloer bestaat uit houten en betonnen vloerdelen en deze hebben we geïsoleerd met polyurethaan, ook wel pur genoemd. Een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Wij brengen deze isolatie vakkundig aan de onderkant van de vloer aan. Het maakt niet uit of de ondergrond oneffen is, de isolatie vult dit naadloos op. Dit is een hardschuim isolatie op basis van gesloten cellen. Het grote voordeel van deze isolatie t.o.v. een hardschuim met open cellen is dat het 100% vochtdicht is, schuim met open cellen gaat op den duur als een spons funderen en zal dan zijn isolatiewaarde verliezen.

Verbeteren energielabel

Elke woning in Nederland heeft een energielabel. In eerste instantie heeft elke woning een voorlopige energielabel ontvangen, deze kan op de website van de Rijksoverheid definitief gemaakt worden. Het label is afhankelijk van hoe goed een woning is geïsoleerd, en hoe zuinig de installaties zijn. Het isoleren van de vloer speelt een rol bij het bepalen van de definitieve energiewaarde.

 

Wilt u meer weten over de isolatie mogelijkheden bij u thuis? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

 


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.