Terug naar Projecten

Isoleren spouwmuren wooncomplex te Wormerveer met minerale wol van Isover

Isoleren spouwmuren wooncomplex te Wormerveer met minerale wol van Isover

In Wormerveer (Noord-Holland) is een aannemer bezig met het uitvoeren van groot onderhoud en renovatie van een wooncomplex van drie bouwlagen hoog. Daarbij hoort ook het verbeteren van de isolatielaag van het gebouw zoals de spouw, en daar zijn wij voor gevraagd. Dat hebben we gedaan met de minerale wol van Isover de Insulsafe Plus. Tijdens het werk blijven de appartementen bewoond en daarom houden we ook rekening met de bewoners.

Spouwmuurisolatie van Isover Insulsafe Plus

We hebben de spouw van het wooncomplex gevuld met de minerale wol van Isover de Insulsafe Plus. Dit is een isolatiemateriaal wat ideaal geschikt is om spouwmuren mee te isoleren. Het heeft een hoge isolatiewaarde en wordt toegepast bij brede spouwen die glad afgewerkt zijn. Daarnaast heeft het een goede brandwerendheid en vertraagd het de brand via de luchtspouw, niet overbodig in zo’n groot wooncomplex.

Werkwijze aanbrengen van isolatie

Voordat het werk aanving hebben we gekeken om de overlast naar bewoners toe tot het minimum te beperken. Zo hebben we o.a. gekozen voor een gedempte aggregaat en boren we altijd stofvrij.

Het pand staat rondom in de steigers, daardoor kunnen we er overal goed bij om de spouw te vullen. Om de spouw te kunnen isoleren moeten we gaten boren in de voegen van de buitenmuur, het gruis van de boorgat wordt direct afgevoerd met de stofunit. Zo houden we de steigers en galerijen stofvrij en kan er netjes gewerkt worden. In de gaten van de voeg plaatsen we vervolgens een isolatieslang die onder druk de minerale wol in de spouw blaast. Nadat de spouw laag voor laag helemaal gevuld is met isolatie worden de gaten in de voegen in ere hersteld.

Besparen op het energieverbruik

Door het isoleren van de gevel wordt de energievraag per jaar met ongeveer 20% teruggedrongen. Het wooncomfort voor de bewoners wordt aangenamer aangezien de muren de warmte vasthouden en geen koude straling van buiten meer afgeven. In de zomer zorgt het er juist voor dat de warme buiten temperaturen minder snel de woning opwarmt.

Bent u ook geïnteresseerd in het isoleren van uw spouwmuren? Of misschien bent u geïnteresseerd in andere isolatiemogelijkheden zoals bodem-, vloer- of dakisolatie, vraag dan een advies gesprek aan. Dan komt onze isolatieexpert gratis en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bekijken.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.