Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Spouwmuur isoleren woning in Westerbroek met HR++ EPS isolatieparels

Gepubliceerd op:
Spouwmuur isoleren woning in Westerbroek met HR++ EPS isolatieparels

In het Groningse Westerbroek hebben we een jaren ’50 woning mogen voorzien van spouwmuurisolatie. Het betreft een twee-onder-een-kapwoning waar we de spouw laagje voor laagje vol hebben geblazen met isolatieparels. Dit zorgt voor een verbeterd wooncomfort en vermindering van het gasverbruik. Een hele duurzame investering aangezien dit binnen circa 3,5 jaar terug verdient is.

Beoordelen luchtspouw en gratis offerte

De klant gaf aan zijn woning te willen laten isoleren, daarop maakte een van onze vertegenwoordigers een afspraak om vrijblijvend langs te komen om de spouw van de woning te beoordelen. Het beoordelen van de spouw gaat door middel van een endoscopisch onderzoek. Met een boor worden er enkele gaatjes gemaakt in de buitenmuur. De endoscoop, een soort camera, wordt vervolgens door de gaatjes in de spouw gestoken. Onze vertegenwoordiger kijkt naar de staat van de spouw, naar eventuele metselbaden, vervuiling, koudebruggen, doorvoeren, etc. Dit zijn zaken wat niet vanaf een foto beoordeeld kan worden, daarom komen we altijd vrijblijvend bij de klant langs. Na het endoscopisch onderzoek maakte hij de gaatjes weer netjes dicht. Ter plaatse had onze vertegenwoordiger een gratis offerte gemaakt, en adviseerde HR++ EPS parels. Dit is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde en tal van andere goede eigenschappen.

Uitvoering isoleren spouw

Om te garanderen dat de spouw goed met de isolatie gevuld wordt, maken onze uitvoerders eerst een boorplan. Dan maken zij met onze stofvrije boorunits gaten in de voegen van de buitenmuur. Alleen op deze wijze kan een bestaande spouwmuur goed geïsoleerd worden. Vervolgens plaatsen ze de isolatieslang in de gaten en blazen ze vakkundig de luchtspouw vol. Ten slotte voegen zij de boorgaten weer op kleur dicht, en laten ze het werk netjes en bezemschoon achter. Al met al zijn we een halve dag bezig geweest.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bent u nieuwsgierig wat we op isolatiegebied voor u kunnen betekenen? Vraag een advies gesprek aan, onze isolatieadviseur komt ook bij u vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bekijken. We willen graag onze ervaring en kunde met u delen.

Vraag een vrijblijvende gesprek aan

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht
Wist u dat de grootste indoor glijbaan ter wereld gewoon in het Drentse Nooitgedacht gebouwd is? Brands Bouwgroep uit Emmen realiseerde het project voor vakantiepark Hof van Saksen. Wij van Van den Berg Isolatie isoleerden met ons unieke systeem dit bouwwerk luchtdicht. Door de hoge luchtvochtigheid bij zwembaden is condensatie door luchtlekken een veel voorkomend probleem. Gezamenlijk met de bouwer, adviesbureau en onze expertise hebben wij de risico’s tot het minimale beperkt.
 

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer
In het Overijsselse Deventer hebben we de vloer, spouwmuur en dak van een karakteristieke jaren ’50 woning geïsoleerd. De woning, gelegen in het Havenkwartier, kent sinds kort nieuwe eigenaren. In de wijk Havenkwartier komt oud en nieuw samen, een enorm stedenbouwkundig contrast maar qua isolatiewaarde doet deze woning niet veel onder voor de naastgelegen nieuwbouw.