Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Spouwmuurisolatie en vloerisolatie voor woning te Zuidlaren

Gepubliceerd op:
Spouwmuurisolatie en vloerisolatie voor woning te Zuidlaren

Afgelopen week hebben we de spouwmuur en vloer van een woonhuis in Zuidlaren (Drenthe) mogen voorzien van isolatie. De spouw hebben we geïsoleerd met minerale wol, en de vloer met polyurethaan. Na een ochtend met twee ploegen bezig te zijn geweest waren de werkzaamheden klaar.

Isoleren spouw met minerale wol Insulsafe plus van Isover

De spouw hebben we gevuld met minerale wol. Dit is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, vochtafstotend, damp-open en geschikt voor brede luchtspouwen. Voor het isoleren van de spouwmuur maakten we eerst een boorplan, op deze wijze kunnen we garanderen dat de muur goed gevuld wordt met onze isolatie. Vervolgens boorden we met onze stofvrije boorunits gaten in de voegen van de buitenmuur. In de gaten plaatsten we de isolatieslag en bliezen we de spouwmuur vol met de minerale wol. Nadien werden de voegen in ere hersteld.

Isoleren vloer met Polyurethaan

De begane grond vloer hadden we geïsoleerd met polyurethaan, ook wel pur genoemd. Dit werd in situ aangebracht tegen de onderkant van de vloer. Het resultaat is een isolatielaag met een hoge isolatiewaarde wat naadloos is aangebracht, er gaat dus geen warmte verloren via kleine gaten of openingen.

Besparen op uw gasverbruik

Wanneer we het gasverbruik van de woning analyseren wordt ongeveer 75% gas verbruikt om de woning te verwarmen. Het overige deel wordt gebruikt voor koken, douchen en wassen. U kunt zich voorstellen dat wanneer u uw woning isoleert u veel kunt besparen op uw gasverbruik. Door uw spouwmuur te isoleren bespaart u al snel 20% op het verbruik, en bij het isoleren van de vloer levert dat al gauw 10 á 15% besparing op.

Benieuwd welke isolerende maatregelen u kunt treffen? Vraag dan een vrijblijvend advies gesprek aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht
Wist u dat de grootste indoor glijbaan ter wereld gewoon in het Drentse Nooitgedacht gebouwd is? Brands Bouwgroep uit Emmen realiseerde het project voor vakantiepark Hof van Saksen. Wij van Van den Berg Isolatie isoleerden met ons unieke systeem dit bouwwerk luchtdicht. Door de hoge luchtvochtigheid bij zwembaden is condensatie door luchtlekken een veel voorkomend probleem. Gezamenlijk met de bouwer, adviesbureau en onze expertise hebben wij de risico’s tot het minimale beperkt.
 

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer
In het Overijsselse Deventer hebben we de vloer, spouwmuur en dak van een karakteristieke jaren ’50 woning geïsoleerd. De woning, gelegen in het Havenkwartier, kent sinds kort nieuwe eigenaren. In de wijk Havenkwartier komt oud en nieuw samen, een enorm stedenbouwkundig contrast maar qua isolatiewaarde doet deze woning niet veel onder voor de naastgelegen nieuwbouw.