Terug naar Projecten

Spouwmuurisolatie en vloerisolatie voor woning te Zuidlaren

Spouwmuurisolatie en vloerisolatie voor woning te Zuidlaren

Afgelopen week hebben we de spouwmuur en vloer van een woonhuis in Zuidlaren (Drenthe) mogen voorzien van isolatie. De spouw hebben we geïsoleerd met minerale wol, en de vloer met polyurethaan. Na een ochtend met twee ploegen bezig te zijn geweest waren de werkzaamheden klaar.

Isoleren spouw met minerale wol Insulsafe plus van Isover

De spouw hebben we gevuld met minerale wol. Dit is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, vochtafstotend, damp-open en geschikt voor brede luchtspouwen. Voor het isoleren van de spouwmuur maakten we eerst een boorplan, op deze wijze kunnen we garanderen dat de muur goed gevuld wordt met onze isolatie. Vervolgens boorden we met onze stofvrije boorunits gaten in de voegen van de buitenmuur. In de gaten plaatsten we de isolatieslag en bliezen we de spouwmuur vol met de minerale wol. Nadien werden de voegen in ere hersteld.

Isoleren vloer met Polyurethaan

De begane grond vloer hadden we geïsoleerd met polyurethaan, ook wel pur genoemd. Dit werd in situ aangebracht tegen de onderkant van de vloer. Het resultaat is een isolatielaag met een hoge isolatiewaarde wat naadloos is aangebracht, er gaat dus geen warmte verloren via kleine gaten of openingen.

Besparen op uw gasverbruik

Wanneer we het gasverbruik van de woning analyseren wordt ongeveer 75% gas verbruikt om de woning te verwarmen. Het overige deel wordt gebruikt voor koken, douchen en wassen. U kunt zich voorstellen dat wanneer u uw woning isoleert u veel kunt besparen op uw gasverbruik. Door uw spouwmuur te isoleren bespaart u al snel 20% op het verbruik, en bij het isoleren van de vloer levert dat al gauw 10 á 15% besparing op.

Benieuwd welke isolerende maatregelen u kunt treffen? Vraag dan een vrijblijvend advies gesprek aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.