Terug naar Projecten

Vloerisolatie tussenwoning jaren ’70 te Groningen

Vloerisolatie tussenwoning jaren ’70 te Groningen

Voor een particuliere klant in Groningen stad hebben we vorige week de vloer geïsoleerd. In een dagdeel hadden onze medewerkers de vloer van de woning geïsoleerd met polyurethaan(pur). Dit is in een laag van 6,5cm vakkundig aangebracht.

Voorbereiding

Wanneer een klant bij ons aangeeft de woning te willen laten isoleren komt een van onze isolatie experts vrijblijvend langs om de woning te beoordelen. Bij deze woning is de vloer opgebouwd uit een zogenaamde kwaaitaalvloer. Dit is een prefab betonvloer wat in de jaren ’70 veelvuldig toegepast werd. De vloer staat erom bekend dat er makkelijk betonrot kan optreden. Daarom is er bij de beoordeling extra aandacht besteed aan de staat van de vloer, deze was goed bevonden. Op deze manier kunnen we garanderen dat de isolatie goed aan de onderkant gaat hechten en aangebracht kan worden.

Energieverbruik en comfort

Door de vloer te isoleren wordt er bespaard op het energieverbruik van de woning. Afhankelijk hoe dik de polyurethaan isolatie aangebracht wordt is dit 10 á 15% per jaar. Met een terugverdientijd van ongeveer 5 jaar is dit een hele duurzame investering.

Naast het verminderen van het energieverbruik wordt het wooncomfort ook verbeterd. De temperatuur van de vloer loopt gemiddeld 2,5 tot 3 graden op t.o.v. een ongeïsoleerde vloer. De vloer voelt aangenaam aan, en voorkomt dat er optrekkend vocht vanuit de kruipruimte naar de woonvertrek plaats kan vinden.

 

Wilt u ook uw vloer laten isoleren? Of bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden bij u thuis? Vraag een vrijblijvende offerte aan opmaat.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.