Terug naar Projecten

Woning Groningen bespaard op energieverbruik door spouwmuur- en bodemisolatie

Woning Groningen bespaard op energieverbruik door spouwmuur- en bodemisolatie

In de stad Groningen hebben we een woning mogen voorzien van spouwmuur- en bodemisolatie. Het betreft een twee-onder-een-kapwoning waar we de spouw hebben voorzien van minerale wol van Isover Insulsafe Plus, en de bodem geïsoleerd hebben met HR++ EPS isolatieparels. Het isoleren van de woning is een rendabele investering, met een permanente besparing op de energierekening is de investering al binnen een paar jaar terugverdiend en het zorgt ook nog eens voor meer wooncomfort.

Vrijblijvend advies isolatiemogelijkheden

Toen de woningeigenaar aangaf zijn woning te willen laten isoleren kwam onze isolatiespecialist vrijblijvend langs voor een gratis adviesgesprek. Tijdens het bezoek is de luchtspouw en bodem van de woning beoordeeld. Bij de spouw letten we o.a. op doorslaande muren, koudebruggen en spouwvervuiling, en bij de bodem o.a. naar vochtgehalte en beschikbare hoogte. Ter plaatse hebben we een voorstel op maat gemaakt, hierbij werden isolatieparels voor de bodem en minerale wol voor de spouw geadviseerd.

Waarom zijn HR++ EPS parels geschikt als bodemisolatie?

Bodemisolatie voorkomt dat verdamping van vocht warmte onttrekt aan de lucht in de kruipruimte. Isolatieparels zijn uitermate geschikt om de bodem mee te isoleren, het heeft namelijk een hoge isolatiewaarde en is vochtafstotend. De parels die wij toepassen hebben een hogere isolatiewaarde dan de gebruikelijke isolatieparel omdat het materiaal behandeld is met een grafietlaag. Tijdens het isoleren wordt een dikke laag op de bodem van de kruipruimte geblazen, daarbij wordt er bijvoorbeeld gelet dat de parels zich goed en egaal verdelen en dat alle gaten en kieren zich vullen. De isolatie is onschadelijk voor het milieu en goed recyclebaar.

Optimale spouwmuurisolatie met minerale wol

Met goede spouwmuurisolatie bespaard u op uw energieverbruik en daarmee op uw energiekosten. In deze situatie is minerale wol het beste geschikt, dit brengen we laagje voor laagje aan in de spouwmuur. Het zorgt voor een verbetering van de thermische buitenschil waardoor de warmte in de winter minder snel naar buiten ontsnapt, en de woning in de zomer koeler is. Enkele unieke eigenschappen van deze isolatie is de hoge isolatiewaarde, reducering luchtgeluid, vochtafstotend en damp-open.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bent u nieuwsgierig wat we op isolatiegebied voor u kunnen betekenen, bijvoorbeeld voor het isoleren van uw spouwmuur, dak, vloer of bodem? Vraag een adviesgesprek aan, onze isolatieadviseur komt ook bij u vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bekijken. We willen graag onze ervaring en kunde met u delen.

Adviesgesprek aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.