Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Woning te 1e Exloërmond gaat besparen op energiekosten door spouwmuurisolatie

Gepubliceerd op:
Woning te 1e Exloërmond gaat besparen op energiekosten door spouwmuurisolatie

In het Drentse 1e Exloërmond wilde een woningeigenaar zijn woonhuis verduurzamen en koos er voor om zijn spouwmuur te laten isoleren. Nadat hij met ons contact had gezocht zijn we vrijblijvend langs geweest om de mogelijkheden te bekijken. Er is geadviseerd om de spouw te isoleren met HR++ EPS isolatieparels en dat is vervolgens op een later moment uitgevoerd.

Wat zijn HR++ EPS parels?

Dit is een isolatiemateriaal op basis van geëxpandeerd polystyreen(EPS) en wordt in de fabriek geblazen tot een pareltje. Vervolgens krijgen ze een grafietbehandeling, hierdoor krijgen de witte bolletjes hun grijze kleur. De grafietlaag zorgt ervoor dat de isolatieparel een hogere isolerende werking heeft. Verder heeft de isolatieparel een tal van unieke eigenschappen. Naast de hoge isolatiewaarde is het ook vochtafstotend, damp-open, onschadelijk voor het milieu en goed recyclebaar.

Het isoleren van de spouw

De spouwisolatie brengen wij aan door gaten in de voegen van de buitenmuur te boren. Om te garanderen dat wij de spouw volledig vullen maken we eerst een boorplan. We gaan vervolgens gaten boren, dat gebeurd met boorunits met een geïntegreerde stofafzuiging. Hierdoor kan er netjes en stofvrij gewerkt worden, zonder dat de bewoners last hebben van het boorstof. De volgende stap is het isoleren van de spouwmuur, de isolatieslang zetten we op de gaten en blazen we de verlijmde parels, laag voor laag, in de spouw. Nadien zijn de gaten in de buitenmuur in ere hersteld.

Bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkgeden bij u thuis? Vraag een vrijblijvende adviesgesprek aan en een van onze experts komt bij u langs.

Adviesgesprek aanvragen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen
 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.
 

Spouwmuren isoleren woning Zwiggelte

Spouwmuren isoleren woning Zwiggelte
In Zwiggelte (Drenthe) hebben we een jaren dertig woning mogen voorzien van spouwmuurisolatie. Een woning isoleren was destijds, in tegenstelling met vandaag de dag, weinig tot niet aan de orde. Tot de jaren tachtig werden nauwelijks woningen met een geïsoleerde spouw opgeleverd. Deze woningen zijn moeilijk te verwarmen, en dat is onder andere te zien aan de hoge stookkosten.