Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Woning te 1e Exloërmond gaat besparen op energiekosten door spouwmuurisolatie

Gepubliceerd op:
Woning te 1e Exloërmond gaat besparen op energiekosten door spouwmuurisolatie

In het Drentse 1e Exloërmond wilde een woningeigenaar zijn woonhuis verduurzamen en koos er voor om zijn spouwmuur te laten isoleren. Nadat hij met ons contact had gezocht zijn we vrijblijvend langs geweest om de mogelijkheden te bekijken. Er is geadviseerd om de spouw te isoleren met HR++ EPS isolatieparels en dat is vervolgens op een later moment uitgevoerd.

Wat zijn HR++ EPS parels?

Dit is een isolatiemateriaal op basis van geëxpandeerd polystyreen(EPS) en wordt in de fabriek geblazen tot een pareltje. Vervolgens krijgen ze een grafietbehandeling, hierdoor krijgen de witte bolletjes hun grijze kleur. De grafietlaag zorgt ervoor dat de isolatieparel een hogere isolerende werking heeft. Verder heeft de isolatieparel een tal van unieke eigenschappen. Naast de hoge isolatiewaarde is het ook vochtafstotend, damp-open, onschadelijk voor het milieu en goed recyclebaar.

Het isoleren van de spouw

De spouwisolatie brengen wij aan door gaten in de voegen van de buitenmuur te boren. Om te garanderen dat wij de spouw volledig vullen maken we eerst een boorplan. We gaan vervolgens gaten boren, dat gebeurd met boorunits met een geïntegreerde stofafzuiging. Hierdoor kan er netjes en stofvrij gewerkt worden, zonder dat de bewoners last hebben van het boorstof. De volgende stap is het isoleren van de spouwmuur, de isolatieslang zetten we op de gaten en blazen we de verlijmde parels, laag voor laag, in de spouw. Nadien zijn de gaten in de buitenmuur in ere hersteld.

Bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkgeden bij u thuis? Vraag een vrijblijvende adviesgesprek aan en een van onze experts komt bij u langs.

Adviesgesprek aanvragen

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht
Wist u dat de grootste indoor glijbaan ter wereld gewoon in het Drentse Nooitgedacht gebouwd is? Brands Bouwgroep uit Emmen realiseerde het project voor vakantiepark Hof van Saksen. Wij van Van den Berg Isolatie isoleerden met ons unieke systeem dit bouwwerk luchtdicht. Door de hoge luchtvochtigheid bij zwembaden is condensatie door luchtlekken een veel voorkomend probleem. Gezamenlijk met de bouwer, adviesbureau en onze expertise hebben wij de risico’s tot het minimale beperkt.
 

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer
In het Overijsselse Deventer hebben we de vloer, spouwmuur en dak van een karakteristieke jaren ’50 woning geïsoleerd. De woning, gelegen in het Havenkwartier, kent sinds kort nieuwe eigenaren. In de wijk Havenkwartier komt oud en nieuw samen, een enorm stedenbouwkundig contrast maar qua isolatiewaarde doet deze woning niet veel onder voor de naastgelegen nieuwbouw.