PUR isolatie

Uw vloer, dak, wand en gevel kunt u laten isoleren met PUR (polyurethaan). Maar wat zijn precies de voordelen van PUR isolatie? Wat is polyurethaan? En hoe gaat het isoleren met PUR bij Van den Berg Isolatie in zijn werk? We leggen het u graag uit.

Gratis adviesgesprek aanvragen

De voordelen van PUR isolatie

Polyurethaan (PUR) is een gespoten hardschuim dat bestaat uit twee componenten: polyol en isocyanaat. We vertellen u graag de voordelen van isoleren met PUR (polyurethaan).


PUR isolatie kan naadloos worden aangebracht

PUR is een gespoten hardschuim. Dankzij deze eigenschap kan PUR naadloos worden aangebracht, wat natuurlijk voor een hoge isolatiewaarde zorgt.

CKF-vrij product en daardoor milieuvriendelijk

PUR is een isolatiemateriaal dat geen CKF bevat. Hierdoor tast het product niet de ozonlaag aan. Daarom is PUR een milieuvriendelijk isolatiemateriaal.

PUR isolatie is snel aan te brengen - binnen één dagdeel klaar

PUR bestaat uit twee componenten. Wanneer deze twee componenten bij elkaar komen, is het schuim binnen enkele seconden hard. Na het aanbrengen van het purschuim kunnen we direct verder met afwerken. Hierdoor is PUR isolatie vaak in één dagdeel aangebracht.

Geschikt voor alle soorten materialen, dus ook in uw huis

PUR schuim hecht zich aan vrijwel alle ondergronden, waaronder beton, steen, hout, kunststof en aluminium. Bovendien kunnen we PUR isolatie aanbrengen op moeilijk bereidbare plekken in uw woning. Zo is PUR isolatie geschikt voor iedere woning. Ten slotte is polyurethaan bestand tegen zwakke zuren en basen zoals oliën,vetten en benzine. 

PUR isolatie door Van den Berg Isolatie

Van den Berg Isolatie is gespecialiseerd in het aanbrengen van naadloze isolatie doormiddel van Polyurethaan (PUR). Met behulp van onze hoogwaardige mobiele spuitinstallatie wordt de isolatie naadloos aangebracht. Bij een gemiddelde woning neemt dit proces ongeveer een dagdeel in beslag. De aangebrachte isolatie is binnen enkele minuten droog. 

Het naadloos aanbrengen van de PUR isolatie zorgt ervoor dat alle kieren en gaten afgedicht worden; iets wat bijvoorbeeld bij glaswol niet het geval is. Hierdoor is het naadloos isoleren met behulp van polyurethaan de meest efficiënte isolatiemethode.

Het isoleren met PUR geeft u meer wooncomfort. Zo wordt bij vloerisolatie met PUR de vloer warmer en vindt er geen vochttransport meer plaats tussen de kruipruimte en de woning. Dit zorgt voor een gezonder klimaat in uw woning. 

Kosten PUR isolatie

De kosten van PUR isolatie zijn met name afhankelijk van de grootte van uw woning, de plekken die we gaan isoleren (denk aan vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie) en de dikte van de aan te brengen laag. De investering van PUR isolatie verdient zich in ongeveer 5 jaar weer terug, dankzij de grote besparing op energiekosten. Met isoleren bespaart u niet alleen op de energierekening, maar u spaart ook het milieu.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Uw vloer, dak of gevel laten isoleren met PUR isolatie

Laat u uw woning (gedeeltelijk) door Van den Berg Isolatie isoleren met PUR? Dan gaan we op de volgende manier te werk.

PUR vloerisolatie

Tegen de onderzijde van de vloer brengen we met een spuitpistool het PUR schuim naadloos en luchtdicht aan. Dit doen we in lagen van twee centimeter, met een totale dikte van ongeveer 8 centimeter. Voor een nog betere isolatiewaarde is 10 centimeter ook mogelijk. Vooral als u vloerverwarming heeft of van plan bent om aan te laten leggen levert een dikkere isolatielaag een flinke extra besparing op. De funderingsranden worden rondom meegespoten zodat u de kou die 's winters in de grond trekt buiten de deur houdt. Het isoleren van de vloer met PUR neemt bij een gemiddelde woning ongeveer een dagdeel in beslag. Bij vloerisolatie wordt het kruipluik niet meegespoten. Om de kruipruimte te ventileren plaatsen wij indien nodig renovatieroosters. 

Lees meer over de voordelen van vloerisolatie

PUR dakisolatie

Bij dakisolatie met PUR wordt het tweecomponentenschuim tegen de binnenkant van het dakbeschot gespoten. Net als bij vloerisolatie gebeurt dit in lagen van twee centimeter, met een totale dikte van ongeveer acht centimeter. Het dak kan ook vanaf de buitenkant worden geïsoleerd. De pannen worden dan van het dak gelicht en de panlatten worden opgehoogd. Vervolgens wordt de PUR isolatie tussen de panlatten aangebracht. 

PUR gevelisolatie

Wanneer we uw wand of gevel isoleren met PUR, spuiten we het isolatiemateriaal tegen de buitenkant van de binnenmuren, naadloos en luchtdicht. Gevelisolatie is vaak acht tot tien centimeter dik. Dankzij de eigenschappen van het PUR schuim hecht het aan vrijwel iedere ondergrond. Het schuim volgt nauwkeurig de contouren van de gevel. Na het aanbrengen van de isolatie kan de buitenmuur worden opgetrokken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Wat u nog meer kunt isoleren? Bekijk de voordelen

Subsidie op isolatie

Dankzij eerlijke prijzen, topkwaliteit isolatiemateriaal en goed vakmanschap is de terugverdientijd op uw investering vaak lager dan bij een ander isolatiebedrijf. Bovendien kunt u in de meeste gevallen subsidie aanvragen op de isolatie van uw woning.

Meer over subsidies op isolatie >