Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Subsidies

Er zijn diverse mooie subsidies beschikbaar. De recentste subsidie is de Waardevermeerderingsregeling 2017 speciaal voor huiseigenaren uit het Groningse aardbevingsgebied. Ook is de landelijke subsidie Energiebesparing Eigen Huis beschikbaar.

Waardevermeerderingsregeling 2017

Vanaf maandag 3 april is er voor de Groningse huizenbezitter uit het aardbevingsgebied weer subsidie beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld ter compensatie voor overlast door aardbevingen welke geïnvesteerd kan worden om de woning te verduurzamen. Laat uw woning nu zeer voordelig isoleren!

Subsidie: Groningen, aardbevingsgebied

Beschikbaarheid subsidie: € 40.000.000,-

Meer informatie: website SNN

Hoe kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen moet u voldoen aan de volgende vier eisen:

  • U heeft aardbevingsschade aan uw woning waar u eigenaar van bent
  • U beschikt over een schaderapport van het CVW
  • De vastgestelde schade bedraagt minimaal € 1000,-
  • De schade is vanaf 1 januari 2016 erkend.

Gratis woningisolatie

Laat uw woning zeer voordelig isoleren. Het isoleren van een gemiddelde woning kost ongeveer € 3.000,- tot € 4.000,-. Dan isoleren wij de complete woningschil; bodem/vloer, spouw en dak. Wanneer u in aanmerking komt voor deze subsidie krijgt u de woningisolatie mogelijk gratis, aangezien het maximale subsidiebedrag € 4.000,- per aanvraag is.

6%-tarief arbeidskosten

De arbeidskosten op het isoleren van uw woning is door de overheid vastgesteld op 6% BTW. Met deze belastingverlaging stimuleert de overheid huizenbezitters hun woning te verduurzamen. Op de isolatiematerialen geldt wel gewoon 21% BTW.

Gebied: Nederland

Meer informatie op: website Belastingdienst

Duurzaamheidslening

Veel gemeentes in Nederland verstrekken duurzaamheidsleningen aan woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen. Met deze lening financiert u tegen aantrekkelijke voorwaarden de maatregelen, zoals isolatie en zonnepanelen.

Gebied: kijk op de volgende website om te zien of deze ook beschikbaar is in uw gemeente

Hoogte lening: minimaal € 2.500,-

Meer informatie op: website Stimuleringfonds Volkshuisvesting (SVn)

Duurzame Monumenten Lening

Bent u in het bezit van een rijksmonument en gaat u deze restaureren? Dan komt u in aanmerking voor de Duurzame Monumenten Lening. Tegen een lage rente financiert u de energiebesparende maatregelen mee. Verduurzaming draagt bij aan het behoud van uw monument.

Gebied: Nederland

Beschikbaarheid: € 10.000.000,-

Hoogte lening: € 2.500,- tot € 25.000,-

Meer informatie op: website restauratiefonds

Energiebesparing eigen huis(VvE)

Per 1 januari 2017 is de subsidie aangevuld met 21.200.000 euro, daarom kunt u weer volop gebruik maken van deze regeling. U kunt subsidie krijgen voor het isoleren van uw dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat de woning gebouwd is vóór 1992 en dat u ten minste twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Deze subsidie voert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(RVO) uit in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Met de subsidie wil de overheid energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector stimuleren. Met deze regeling is alleen nog subsidie beschikbaar voor VvE's, het budget voor woningeigenaren is inmiddels beschikt.

Subsidie: Nederland

Niet verstrekte subsidie: € 6.847.831,- (peildatum 4 december 2017)

Meer informatie op: website RVO

Voordelig isoleren en besparen op uw energierekening

Door deze subsidie gaat u op twee manier besparen. Besparen op het laten isoleren van de woning, en vervolgens besparen op uw energieverbruik. De subsidie is vooral interessant als u een ouder huis hebt, gebouwd vóór 1992. Deze huizen zijn bij de bouw niet of matig geïsoleerd. U kunt alleen subsidie aanvragen voor maatregelen die u nog moet laten uitvoeren, niet voor maatregelen die u al heeft laten uitvoeren.

Mogelijkheden isolatie woning

U dient minimaal twee van de volgende maatregelen te treffen om in aanmerking te komen; isoleren van de spouwmuur, gevel, dak, vloer, bodem of vervangen van glas. Wij bieden dit allemaal aan, m.u.v. het glas.

Voordelig isoleren

Kostenbesparing per maatregel

In het volgende tabel geven we per isolatieonderdeel weer hoeveel u ongeveer door de subsidie bespaard op de energiebesparende maatregel. Let op, de genoemde percentages zijn indicatief. Isoleren is maatwerk en is afhankelijk van verschillende factoren. Dit is tot stand gekomen op basis van uitgevoerde opdrachten.

Subsidie isolatie

Aanvragen subsidie: offerte nodig

Om de subsidie aan te vragen, moet u onze offerte al hebben geaccepteerd. Hiermee laat u zien dat u van plan bent om de maatregelen ook daadwerkelijk te laten uitvoeren. Indien u isolatie maatregelen treft in combinatie met het vervangen van uw glas naar HR++ of 3-dubbel glas, moet u deze offerte van het glasbedrijf ook geaccepteerd hebben.

Aanvraag indienen

Op de website van Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) staat vanaf 15 september een formulier waarmee u de aanvraag kunt indienen. U moet dan onder andere invullen waar u de subsidie voor aanvraagt (welke isolatiemaatregelen, welke aanvullende maatregelen, of het om een zeer energiezuinig pakket gaat) en een verklaring meesturen dat u de offerte hebt geaccepteerd. Verder stuurt u een formulier mee waarop het bedrijf dat de maatregelen gaat uitvoeren heeft ingevuld om welke maatregelen het gaat, om welk oppervlak en wat de isolatiewaarde is. Dit formulier moet door het bedrijf zijn ondertekend.

Een van onze isolatie experts komt altijd vrijblijvend langs om maatwerkadvies te geven. Ter plaatse maken we direct een offerte op maat, deze is gratis. Er bestaan ook bedrijven die een rekening sturen voor het maatwerkadvies, deze kosten zijn ook subsidiabel. Stuur dan een kopie van de factuur en een betalingsbewijs mee, plus een verklaring dat u daarvoor nog geen subsidie van een andere instantie hebt gehad. U kunt alleen subsidie krijgen voor een maatwerkadvies dat na 1 september 2016 is opgeleverd.

Uitvoeren maatregelen

Vanaf de datum van de subsidiebeschikking heeft u 4 maanden de tijd om de maatregelen te laten uitvoeren. Daarna komt de beschikking te vervallen en moet u deze opnieuw aanvragen.

Subsidies combineren

U kunt deze nationale subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie. Op de volgende website kunt u zien wat voor u van toepassing is: www.energiesubsidiewijzer.nl (website Overheid).

Vereniging van Eigenaren (VvE), wooncoöperatie en woonvereniging

Ook met een Vereniging van Eigenaren, woonvereniging of wooncoöperatie komt u in aanmerking voor de subsidie energiebesparing eigen huis. Op deze wijze kunt u op een duurzame wijze uw woongebouw, galerijwoningen, portiekwoningen, maisonnettes en appartementen isoleren. Meer informatie op www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis/vereniging-van-eigenaren.

Subsidies, regelingen of lening

Bent u geïnteresseerd wat er nog meer mogelijk is qua energiebesparende subsidies, regelingen of leningen? De overheid heeft de volgende website waar u kunt zien waar u in aanmerking voor komt: www.energiesubsidiewijzer.nl (website Overheid)

Vragen

We kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van de subsidieregeling vragen heeft. Neem dan gerust contact met ons op, u kunt een bericht achterlaten op onze website of ons bellen. We staan u graag te woord.

Heeft u een vraag?

Naar de veelgestelde vragen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

9
D Luider
Het leek eerst wel OK. totdat de mortel droog was en het heel anders opkleurd. Dat hebben ze goed hersteld . Echter Nu nadat het alweer een paar jaar geleden is en de rooster los schijnen te raken ?? krijg ik geen reactie op mijn klacht.

Contactgegevens

Strengenweg 1g
9531 TE Borger

Telefoon:
0599-639224

Email-adres:
info@vandenbergisolatie.nl
Advies op maat: “Omdat elk huis en iedere situatie verschillend is zijn er geen standaard oplossingen om uw huis te isoleren.”

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

ONZE NIEUWSTE PROJECTEN

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Wist u dat de grootste indoor glijbaan ter wereld gewoon in het Drentse Nooitgedacht gebouwd is? Brands Bouwgroep uit Emmen realiseerde het project voor vakantiepark Hof van Saksen. Wij van Van den Berg Isolatie isoleerden met ons unieke systeem dit bouwwerk luchtdicht. Door de hoge luchtvochtigheid bij zwembaden is condensatie door luchtlekken een veel voorkomend probleem. Gezamenlijk met de bouwer, adviesbureau en onze expertise hebben wij de risico’s tot het minimale beperkt.

Verder lezen

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

In het Overijsselse Deventer hebben we de vloer, spouwmuur en dak van een karakteristieke jaren ’50 woning geïsoleerd. De woning, gelegen in het Havenkwartier, kent sinds kort nieuwe eigenaren. In de wijk Havenkwartier komt oud en nieuw samen, een enorm stedenbouwkundig contrast maar qua isolatiewaarde doet deze woning niet veel onder voor de naastgelegen nieuwbouw.

Verder lezen

Flinke energiebesparing woning Zuidbroek met muurisolatie

In het Groningse Zuidbroek hebben wij de spouwmuur van een jaren ‘70 woning met garage geïsoleerd. In een dag kwamen wij langs en vulden wij de spouw met HR++ EPS isolatieparels. Dit is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde welke optimaal geschikt is om spouwmuren mee na te isoleren. Tijdens de werkzaamheden werd er voorzichtig geboord aangezien er leidingen in de spouw lopen. Het isoleren van de woning is een duurzame investering, deze bewoners gaan jaarlijks ongeveer 20% op hun energieverbruik besparen.

Verder lezen