Vloerisolatie

Vloerisolatie en bodemisolatie wordt nog wel eens door elkaar gebruikt. Er zitten echter grote verschillen tussen deze beide typen isolatie. Bij bodemisolatie brengen we isolatiemateriaal in uw kruipruimte. Vloerisolatie doen we aan de onderkant van uw vloer. Met vloerisolatie voorkomt u een koude tocht langs uw vloer. Dit bespaart geld en verhoogt uw wooncomfort.

Gratis adviesgesprek aanvragen

De voordelen van vloerisolatie

Bodemisolatie heeft verschillende voordelen; u bespaart op de energierekening en u rekent af met vochtproblemen.


U bespaart op uw energierekening

Door uw vloer van onderen luchtdicht te isoleren met vloerisolatiefolie, onttrekt uw woning minder warmte aan de ondervloer. Hierdoor verbruikt u minder gas om de woning te verwarmen. Zo bespaart u geld op de energierekening.

U verhoogt uw wooncomfort

Een koude vloer is vaak onprettig om te bewandelen. Met vloerisolatie wordt uw woning behagelijker en verhoogt u uw wooncomfort.

U bespaart het milieu

Doordat u minder gas verbruikt om uw woning te verwarmen, bespaart u op de uitstoot van CO2. Vloerisolatie is daarom een milieubewuste keuze.

U verhoogt de waarde van uw woning

Woningen met een gunstig energielabel liggen beter op de markt dan woningen met een slecht energielabel. Omdat u sinds 2008 verplicht bent om het energielabel kenbaar te maken, is vloerisolatie een verstandige keuze voor uw woningwaarde.

Kosten en besparingen vloerisolatie

  Kosten (eenmalig) Subsidie (eenmalig) U bespaart ieder jaar
Tussenwoning 1.500 euro 200 euro 300 euro
Hoekwoning/2-1 kap 2.000 euro 275 euro 400 euro
Vrijstaande woning 2.600 euro 350 euro 520 euro
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Hoe gaat Van den Berg Isolatie te werk?

Vloerisolatie brengen we aan in de vorm van isolatiefolie. Dit is een veelgebruikt product voor het isoleren van ongeïsoleerde vloeren. Wanneer bodemisolatie geen optie is, bijvoorbeeld omdat de kruipruimte te laag of te krap is, is vloerisolatie een uitstekende manier van isoleren. De isolatiefolie bevat een laag aluminium aan beide zijden, waardoor de warmte in uw woning behouden wordt en de kou onder de vloer naar beneden wordt gereflecteerd. Naast aluminium bevat de folie glasvezel, waardoor het materiaal sterk blijft en voor een zeer lange periode mee kan gaan in uw woning. Afhankelijk van uw woning kunnen we de bodem van de kruipruimte daarnaast afdekken met een dampscherm, waardoor de kruipruimte droger wordt. Dit beslissen we ter plekke en doen we natuurlijk in goed overleg.

Wat u nog meer kunt isoleren? Bekijk de voordelen

Subsidie op isolatie

Dankzij eerlijke prijzen, topkwaliteit isolatiemateriaal en goed vakmanschap is de terugverdientijd op uw investering vaak lager dan bij een ander isolatiebedrijf. Bovendien kunt u in de meeste gevallen subsidie aanvragen op de isolatie van uw woning.

Meer over subsidies op isolatie >