Vloerisolatie

Vloerisolatie en bodemisolatie worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Er zitten echter grote verschillen tussen deze beide typen isolatie.Bij bodemisolatie brengen we isolatiemateriaal aan op de bodem van uw kruipruimte terwijl we bij vloerisolatie het isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer aan brengen. Met vloerisolatie voorkomt u een koude tocht langs uw vloer. Dit bespaart geld en verhoogt uw wooncomfort.

Gratis adviesgesprek aanvragen

De voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie heeft verschillende voordelen; u bespaart op de energierekening en de vloer wordt warmer waardoor u meer comfort ervaart. Door de vloer met PUR-schuim in te spuiten worden alle kieren en naden afgedicht en vindt er geen vochttransport meer plaats tussen de kruipruimte en de woning. 


U bespaart op uw energierekening

Door uw vloer aan de onderkant lucht- en vochtdicht te isoleren vindt er geen vochttransport vanuit de kruipruimte meer plaats en houdt u alle warmte boven de vloer. Hierdoor gebruikt u aanzienlijk minder gas en bespaart u flink op de energierekening.

U verhoogt uw wooncomfort

Een koude vloer voelt vaak onprettig aan, zeker als u op sokken of blote voeten loopt. Door vloerisolatie wordt de temperatuur van uw vloer aanmerkelijk hoger. Uw woning wordt een stuk behaaglijker wat het wooncomfort verhoogt. 

U draagt bij aan een beter milieu door minder CO2 uitstoot

Doordat u minder gas verbruikt om uw woning te verwarmen, bespaart u op de uitstoot van CO2. Vloerisolatie is daarom een milieubewuste keuze.

U verhoogt de waarde van uw woning

Woningen met een gunstig energielabelverkopen sneller en leveren meer op dan woningen met een slecht energielabel. Omdat u sinds 2008 verplicht bent bij verkoop een energielabel kenbaar te maken, is vloerisolatie een verstandige keuze voor uw woningwaarde.

Kosten en besparingen vloerisolatie

  Kosten (eenmalig) Subsidie (eenmalig) U bespaart ieder jaar
Tussenwoning 1.700 euro 250 euro 300 euro
Hoekwoning/2-1 kap 2.300 euro 330 euro 400 euro
Vrijstaande woning 3.000 euro 440 euro 520 euro
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Hoe gaat Van den Berg Isolatie te werk?

Vloerisolatie brengen we aan in de vorm van PUR-schuim. Dit is een veelgebruikt product om niet geïsoleerde of matig geïsoleerde vloeren optimaal te isoleren. Met behulp van onze hoogwaardige mobiele spuitinstallatie wordt het isolatiemateriaal naadloos vanuit de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Dit zorgt ervoor dat alle kieren en naden volledig worden afgedicht. Ook spuiten we de funderingsranden 30 cm onder het maaiveld rondom in zodat er 's winters geen kou meer naar binnen kan trekken. Afhankelijk van uw woning en de situatie kunnen we de bodem van de kruipruimte afdekken met een dampscherm waardoor de kruipruimte droger wordt. Dit beslist onze adviseur ter plekke, uiteraard in goed overleg met u. 

Wat u nog meer kunt isoleren? Bekijk de voordelen

Subsidie op isolatie

Dankzij eerlijke prijzen, topkwaliteit isolatiemateriaal en goed vakmanschap is de terugverdientijd op uw investering vaak lager dan bij een ander isolatiebedrijf. Bovendien kunt u in de meeste gevallen subsidie aanvragen op de isolatie van uw woning.

Meer over subsidies op isolatie >