Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Direct besparen met dak- en bodemisolatie woning te Steenwijk

Gepubliceerd op:
Direct besparen met dak- en bodemisolatie woning te Steenwijk

Voor een woningeigenaar in Steenwijk (Overijssel) hebben we het dak en bodem mogen voorzien van isolatie. Er is gekozen om het dak van de jaren ’70 woning te isoleren met naadloze polyurethaan en de bodem met HR++ EPS isolatieparels. Met een jaarlijkse energiebesparing van 40%, en een terugverdientijd van 3 jaar(i.c.m. subsidie) is dit een hele duurzame investering. Nu het buiten vriest wordt er direct bespaard op het gasverbruik en ervaren de bewoners meer wooncomfort.

Vrijblijvend advies isolatiemogelijkheden

Toen de woningeigenaar aangaf zijn woning te willen laten isoleren kwam onze isolatiespecialist vrijblijvend langs voor een gratis adviesgesprek. Tijdens het bezoek zijn de mogelijkheden bekeken. De spouw was al geïsoleerd, de bodem en dak van de woning nog niet. Onze isolatiespecialist heeft deze onderdelen beoordeeld, daarbij let hij o.a. op de staat van de constructiedelen, koudebruggen, optrekkend vocht, betonrot, en leidingwerk. Ter plaatse heeft hij een voorstel op maat gemaakt, hierbij werden isolatieparels voor de bodem en polyurethaan voor het dak geadviseerd.

Isoleren bodem met HR++ EPS isolatieparels

Door de bodem van de kruipruimte te isoleren met de HR++ EPS parels voorkom je dat warmte van de woning via de bodem weglekt. De isolatieparels zijn behandeld met een grafietlaag voor een betere isolerende werking. Het isoleren van de bodem gaat via het kruipluik. Met een isolatieslang worden de parels in een laag van 23,5cm vakkundig op de bodem geblazen. Tijdens het isoleren letten onze uitvoerders op dat de parels zich goed verdelen en dat alle gaten en kieren gevuld worden.

Bodemisolatie Steenwijk

Naadloze dakisolatie met polyurethaan

Voor het isoleren van het dak gebruiken wij het isolatiemateriaal polyurethaan, dit is een hardschuim op basis van gesloten cellen. Deze wordt in vloeibare vorm naadloos tussen de spanten en tegen het dakbeschot aan gespoten. In enkele seconden schuimt de polyurethaan op en is het hard.

In de koude seizoenen wil je graag de gestookte warmte in de woning houden. De warmte stijgt op en wil graag naar buiten, wanneer het dak van de woning ongeïsoleerd is of slecht geïsoleerd is gaat de meeste warmte direct verloren. Ook in de zomer heeft u veel baat bij een geïsoleerd dak. Wanneer de zon op de woning staat zal de temperatuur in de woning niet direct stijgen. De warmte moet namelijk eerst de isolatielaag opwarmen voordat het de warmte afgeeft aan de woning.

Op de onderstaande projectfoto is te zien wat dakisolatie doet in de winter. Rijp op het dak smelt niet omdat de warmte van binnen niet meer de buitenkant van het dak verwarmd.

  Dakisolatie Steenwijk

10 jaar garantie

Als isolatiebedrijf staan we achter onze dienstverlening en product. Met ons gecertificeerd personeel isoleren we elke week meer dan 40 woningen, van bodem/vloer tot dak van gevel tot spouw. Daarnaast gebruiken we alleen de beste materialen om uw woning te isoleren. Daarom krijgt u ook 10 jaar garantie op alle isolatie dat we aanbieden en aanbrengen.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bent u nieuwsgierig wat we op isolatiegebied voor u kunnen betekenen? Wij hebben alle soorten isolatie in huis en kunnen daarom een advies maken wat afgestemd is op uw woning. Vraag een adviesgesprek aan, onze isolatieadviseur komt ook bij u vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bekijken. We willen graag onze ervaring en kunde met u delen.

Adviesgesprek aanvragen

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht
Wist u dat de grootste indoor glijbaan ter wereld gewoon in het Drentse Nooitgedacht gebouwd is? Brands Bouwgroep uit Emmen realiseerde het project voor vakantiepark Hof van Saksen. Wij van Van den Berg Isolatie isoleerden met ons unieke systeem dit bouwwerk luchtdicht. Door de hoge luchtvochtigheid bij zwembaden is condensatie door luchtlekken een veel voorkomend probleem. Gezamenlijk met de bouwer, adviesbureau en onze expertise hebben wij de risico’s tot het minimale beperkt.
 

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer
In het Overijsselse Deventer hebben we de vloer, spouwmuur en dak van een karakteristieke jaren ’50 woning geïsoleerd. De woning, gelegen in het Havenkwartier, kent sinds kort nieuwe eigenaren. In de wijk Havenkwartier komt oud en nieuw samen, een enorm stedenbouwkundig contrast maar qua isolatiewaarde doet deze woning niet veel onder voor de naastgelegen nieuwbouw.