Terug naar Projecten

Direct besparen met dak- en bodemisolatie woning te Steenwijk

Direct besparen met dak- en bodemisolatie woning te Steenwijk

Voor een woningeigenaar in Steenwijk (Overijssel) hebben we het dak en bodem mogen voorzien van isolatie. Er is gekozen om het dak van de jaren ’70 woning te isoleren met naadloze polyurethaan en de bodem met HR++ EPS isolatieparels. Met een jaarlijkse energiebesparing van 40%, en een terugverdientijd van 3 jaar(i.c.m. subsidie) is dit een hele duurzame investering. Nu het buiten vriest wordt er direct bespaard op het gasverbruik en ervaren de bewoners meer wooncomfort.

Vrijblijvend advies isolatiemogelijkheden

Toen de woningeigenaar aangaf zijn woning te willen laten isoleren kwam onze isolatiespecialist vrijblijvend langs voor een gratis adviesgesprek. Tijdens het bezoek zijn de mogelijkheden bekeken. De spouw was al geïsoleerd, de bodem en dak van de woning nog niet. Onze isolatiespecialist heeft deze onderdelen beoordeeld, daarbij let hij o.a. op de staat van de constructiedelen, koudebruggen, optrekkend vocht, betonrot, en leidingwerk. Ter plaatse heeft hij een voorstel op maat gemaakt, hierbij werden isolatieparels voor de bodem en polyurethaan voor het dak geadviseerd.

Isoleren bodem met HR++ EPS isolatieparels

Door de bodem van de kruipruimte te isoleren met de HR++ EPS parels voorkom je dat warmte van de woning via de bodem weglekt. De isolatieparels zijn behandeld met een grafietlaag voor een betere isolerende werking. Het isoleren van de bodem gaat via het kruipluik. Met een isolatieslang worden de parels in een laag van 23,5cm vakkundig op de bodem geblazen. Tijdens het isoleren letten onze uitvoerders op dat de parels zich goed verdelen en dat alle gaten en kieren gevuld worden.

Naadloze dakisolatie met polyurethaan

Voor het isoleren van het dak gebruiken wij het isolatiemateriaal polyurethaan, dit is een hardschuim op basis van gesloten cellen. Deze wordt in vloeibare vorm naadloos tussen de spanten en tegen het dakbeschot aan gespoten. In enkele seconden schuimt de polyurethaan op en is het hard.

In de koude seizoenen wil je graag de gestookte warmte in de woning houden. De warmte stijgt op en wil graag naar buiten, wanneer het dak van de woning ongeïsoleerd is of slecht geïsoleerd is gaat de meeste warmte direct verloren. Ook in de zomer heeft u veel baat bij een geïsoleerd dak. Wanneer de zon op de woning staat zal de temperatuur in de woning niet direct stijgen. De warmte moet namelijk eerst de isolatielaag opwarmen voordat het de warmte afgeeft aan de woning.

Op de onderstaande projectfoto is te zien wat dakisolatie doet in de winter. Rijp op het dak smelt niet omdat de warmte van binnen niet meer de buitenkant van het dak verwarmd.

 

10 jaar garantie

Als isolatiebedrijf staan we achter onze dienstverlening en product. Met ons gecertificeerd personeel isoleren we elke week meer dan 40 woningen, van bodem/vloer tot dak van gevel tot spouw. Daarnaast gebruiken we alleen de beste materialen om uw woning te isoleren. Daarom krijgt u ook 10 jaar garantie op alle isolatie dat we aanbieden en aanbrengen.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bent u nieuwsgierig wat we op isolatiegebied voor u kunnen betekenen? Wij hebben alle soorten isolatie in huis en kunnen daarom een advies maken wat afgestemd is op uw woning. Vraag een adviesgesprek aan, onze isolatieadviseur komt ook bij u vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bekijken. We willen graag onze ervaring en kunde met u delen.

Adviesgesprek aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.