Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Duurzame investering bewoners Borger-Odoorn door isoleren vloer en spouw

Gepubliceerd op:
Duurzame investering bewoners Borger-Odoorn door isoleren vloer en spouw

In de Drentse gemeente Borger-Odoorn hebben we een vrijstaande woning verduurzaamd door de spouw en vloer te voorzien van isolatie. Isoleren is de basis van duurzaam investeren in de woning, er is direct een toonbare besparing op het energieverbruik en in vergelijking met andere energiebesparende maatregelen het goedkoopste. De spouw hebben we geïsoleerd met geblazen wol van het merk Isover, een materiaal met een hoge isolatiewaarde. De vloer met een naadloze en vochtdichte polyurethaan(pur) hardschuim.

Terugverdientijd van isolatie

Met het isoleren van uw woning wordt er een isolatielaag toegevoegd in de woningschil welke de temperaturen goed kan bufferen. In de koude wintermaanden zorgt het ervoor dat de gestookte warmte in de woning minder goed kan ontsnappen. Hierdoor hoeft de centrale verwarming niet constant aan te springen. In de zomer zorgt het er juist voor dat de warme buitentemperaturen de woning minder snel opwarmt. De binnentemperatuur blijft het gehele jaar veel constanter. Met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie is de jaarlijkse besparing al snel 20% op het energieverbruik, de investering in spouwisolatie is al binnen 3,5 jaar terugverdient. Een hele duurzame investering.

Isoleren spouwmuur met Isover minerale wol

Wij hebben verschillende isolatiematerialen in ons assortiment wat we kunnen toepassen om de spouw te isoleren. Welke het meest geschikt is blijkt uit de schouw door onze isolatie expert. Bij deze woning is er gekozen voor minerale wol de Insulsafe Plus van Isover. Het is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, is geluidreducerend, vochtafstotend en damp-open. Dit materiaal brengen we in de spouw aan door het in te blazen. Allereerst boren we op een zorgvuldige wijze een gatenpatroon in de voegen van de buitenmuur, zo weten we dat we de hele muur volledig isoleren. Via deze geboorde gaten blazen we de isolatie onder druk in de luchtspouw. Laagje voor laagje vult de spouw zich. Nadien voegen we de gaten weer dicht.

Vloerisolatie van vochtdichte polyurethaan hardschuim

Vloerisolatie brengen we aan tegen de onderkant van begane grondvloer, hierdoor wordt de woning thermisch afgesloten van de ondergrond. Het isolatiemateriaal polyurethaan is uitermate geschikt om de vloer mee te isoleren, het is namelijk 100% vocht- en luchtdicht en het heeft een hoge isolatiewaarde. Tijdens het isoleren kropen onze isoleerders onder de vloer en spoten het in meerdere lagen aan totdat de juiste dikte behaald was. De isolatielaag wordt op deze wijze één naadloos geheel waarbij alle kieren en naden opgevuld zijn.

Overheid stimuleert woningisolatie door lage BTW tarief en subsidie

De overheid stimuleert huizenbezitters om hun woning te verduurzamen. Dat doet zij bijvoorbeeld door het BTW tarief op arbeidskosten te verlagen, namelijk naar het 6% BTW tarief. Ook stellen zij regelmatig subsidiegelden beschikbaar waardoor het nog aantrekkelijk wordt om bijvoorbeeld uw woning te isoleren. Naast dat het gunstig is om uw woning te isoleren bespaart u daarnaast ook flink op de maandelijkse energielasten. Kijk op de volgende pagina of u in aanmerking komt voor subsidie.

Betrouwbaar isolatiebedrijf uit de regio

Overweegt u uw woning te isoleren? Zoek dan niet verder. Wij zijn een isolatiebedrijf dat gespecialiseerd is in na-isolatie van uw woning. Wij leveren o.a. (spouw)muurisolatie, bodem- of vloerisolatie en dakisolatie. We staan voor kwaliteit, u krijgt van ons 10 jaar garantie op het isolatie wat we aanbieden en aanbrengen.

Benieuwd naar de isolatie mogelijkheden voor bij u thuis?
Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met één van onze isolatie experts.

Advies gesprek aanvragen

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht
Wist u dat de grootste indoor glijbaan ter wereld gewoon in het Drentse Nooitgedacht gebouwd is? Brands Bouwgroep uit Emmen realiseerde het project voor vakantiepark Hof van Saksen. Wij van Van den Berg Isolatie isoleerden met ons unieke systeem dit bouwwerk luchtdicht. Door de hoge luchtvochtigheid bij zwembaden is condensatie door luchtlekken een veel voorkomend probleem. Gezamenlijk met de bouwer, adviesbureau en onze expertise hebben wij de risico’s tot het minimale beperkt.
 

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer
In het Overijsselse Deventer hebben we de vloer, spouwmuur en dak van een karakteristieke jaren ’50 woning geïsoleerd. De woning, gelegen in het Havenkwartier, kent sinds kort nieuwe eigenaren. In de wijk Havenkwartier komt oud en nieuw samen, een enorm stedenbouwkundig contrast maar qua isolatiewaarde doet deze woning niet veel onder voor de naastgelegen nieuwbouw.