Terug naar Projecten

Isoleren kap woning in Paterswolde met polyurethaan

Isoleren kap woning in Paterswolde met polyurethaan

In het dorp Paterswolde (Groningen) hebben we een dak voorzien van dakisolatie. Dat hebben we gedaan volgens het warm dak principe. Van buiten af hebben de naadloze polyurethaan aangebracht op de kapconstructie. Daar zijn we een dagje mee bezig geweest. De opdrachtgever kan nu verder met het afwerken van de kap.

Aanbrengen polyurethaan op dak

De isolatie wordt in het werk gecontroleerd tegen het dakbeschot aangespoten. In enkele seconden schuimt de polyurethaan op en is het hard. Dit doen we in laagjes van twee centimeter totdat de gewenste dikte behaald is. Omdat de werkzaamheden bij dit project buiten plaatsvonden waren we afhankelijk van de juiste weersomstandigheden.

 

 

 

 

 

 

 

Besparen met dakisolatie

Warme lucht stijgt op, en dat is in een woning niet anders. Graag wil je de gestookte warmte binnen houden en niet dat het door het ongeïsoleerde of slecht geïsoleerde dak direct verloren gaat. Door het isoleren van het dak blijft de warmte binnen en kan er ongeveer 30% op de energievraag van de woning bespaard worden. Ook in de zomer heeft u veel baat bij dakisolatie. Wanneer de zon op het dak staat te schijnen zal de temperatuur in de woning minder gaan pieken, de warmte moet namelijk eerst de isolatie opwarmen voordat het de warmte afgeeft aan de woning.

Voordelen van goede dakisolatie

Door het goede isolatiemateriaal te kiezen kan je veel besparen op de energierekening en meer wooncomfort ervaren. Wij gebruiken als dakisolatie polyurethaan, ook wel pur genoemd. Deze wordt naadloos in het werk gespoten en gaat bijvoorbeeld niet uitzakken, zoals we dat kennen bij isolatiedekens als glaswol en steenwol. De polyurethaan isolatie die wij gebruiken is op basis van hardschuim met gesloten cellen. Het voordeel van deze isolatie t.o.v. een hardschuim met open cellen is dat het 100% vochtdicht is, hardschuim met open cellen gaat op den duur als een spons fungeren en zal dan zijn isolatiewaarde verliezen.

Ben u benieuwd naar de mogelijkheden voor spouwmuur-, dak-, bodem- of vloerisolatie? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.