Terug naar Projecten

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Wist u dat de grootste indoor glijbaan ter wereld gewoon in het Drentse Nooitgedacht gebouwd is? Brands Bouwgroep uit Emmen realiseerde het project voor vakantiepark Hof van Saksen. Wij van Van den Berg Isolatie isoleerden met ons unieke systeem dit bouwwerk luchtdicht. Door de hoge luchtvochtigheid bij zwembaden is condensatie door luchtlekken een veel voorkomend probleem. Gezamenlijk met de bouwer, adviesbureau en onze expertise hebben wij de risico’s tot het minimale beperkt.

Grootste indoor glijbaan

Begin 2017 is de bouwer van start gegaan met de bouw van de toren met drie glijbanen. Het betreft een uitbreinding van het bestaande zwembad. Het zijn bijzondere glijbanen; de steilste indoor speedslide van Nederland, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux en de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. Deze laatste heeft een enorme trechter met een diameter van 19 meter. Het bouwwerk is opgeleverd in juli 2017.

 

Luchtdicht isoleren

Met onze innovatieve wijze van isoleren kunnen wij een isolatieschil aanbrengen welke voldoet aan de luchtdichtheidseisen(qv;10 <0,2) die gesteld gaan worden in het jaar 2020. Dit systeem is ook uitermate geschikt om de nieuwe zwembadtoren op het vakantiepark mee te isoleren. Het voorkomt dat er bijvoorbeeld vochtproblemen ontstaan aan de constructie met corrosie tot gevolg. Het systeem bestaat uit o.a. PIR-platen en hardschuim PUR. Tevens is dit een elegante wijze van isoleren aangezien dit in een relatief dunne schil realiseerbaar is.


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.