Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Gepubliceerd op:
Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Wist u dat de grootste indoor glijbaan ter wereld gewoon in het Drentse Nooitgedacht gebouwd is? Brands Bouwgroep uit Emmen realiseerde het project voor vakantiepark Hof van Saksen. Wij van Van den Berg Isolatie isoleerden met ons unieke systeem dit bouwwerk luchtdicht. Door de hoge luchtvochtigheid bij zwembaden is condensatie door luchtlekken een veel voorkomend probleem. Gezamenlijk met de bouwer, adviesbureau en onze expertise hebben wij de risico’s tot het minimale beperkt.

Grootste indoor glijbaan

Begin 2017 is de bouwer van start gegaan met de bouw van de toren met drie glijbanen. Het betreft een uitbreinding van het bestaande zwembad. Het zijn bijzondere glijbanen; de steilste indoor speedslide van Nederland, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux en de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. Deze laatste heeft een enorme trechter met een diameter van 19 meter. Het bouwwerk is opgeleverd in juli 2017.

  Grootste indoor glijbaar

Luchtdicht isoleren

Met onze innovatieve wijze van isoleren kunnen wij een isolatieschil aanbrengen welke voldoet aan de luchtdichtheidseisen(qv;10 <0,2) die gesteld gaan worden in het jaar 2020. Dit systeem is ook uitermate geschikt om de nieuwe zwembadtoren op het vakantiepark mee te isoleren. Het voorkomt dat er bijvoorbeeld vochtproblemen ontstaan aan de constructie met corrosie tot gevolg. Het systeem bestaat uit o.a. PIR-platen en hardschuim PUR. Tevens is dit een elegante wijze van isoleren aangezien dit in een relatief dunne schil realiseerbaar is.

Luchtdicht isoleren

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer
In het Overijsselse Deventer hebben we de vloer, spouwmuur en dak van een karakteristieke jaren ’50 woning geïsoleerd. De woning, gelegen in het Havenkwartier, kent sinds kort nieuwe eigenaren. In de wijk Havenkwartier komt oud en nieuw samen, een enorm stedenbouwkundig contrast maar qua isolatiewaarde doet deze woning niet veel onder voor de naastgelegen nieuwbouw.
 

Flinke energiebesparing woning Zuidbroek met muurisolatie

Flinke energiebesparing woning Zuidbroek met muurisolatie
In het Groningse Zuidbroek hebben wij de spouwmuur van een jaren ‘70 woning met garage geïsoleerd. In een dag kwamen wij langs en vulden wij de spouw met HR++ EPS isolatieparels. Dit is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde welke optimaal geschikt is om spouwmuren mee na te isoleren. Tijdens de werkzaamheden werd er voorzichtig geboord aangezien er leidingen in de spouw lopen. Het isoleren van de woning is een duurzame investering, deze bewoners gaan jaarlijks ongeveer 20% op hun energieverbruik besparen.