Terug naar Projecten

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

In het Overijsselse Deventer hebben we de vloer, spouwmuur en dak van een karakteristieke jaren ’50 woning geïsoleerd. De woning, gelegen in het Havenkwartier, kent sinds kort nieuwe eigenaren. In de wijk Havenkwartier komt oud en nieuw samen, een enorm stedenbouwkundig contrast maar qua isolatiewaarde doet deze woning niet veel onder voor de naastgelegen nieuwbouw.

Gratis adviesgesprek en isolatievoorstel

Nadat de klant had aangegeven geïnteresseerd te zijn in woningisolatie is onze isolatieadviseur gratis en vrijblijvend bij de klant langs geweest. Onze adviseur heeft de vloer, spouwmuur en dak beoordeeld en het isolatievoorstel met de klant besproken. Er is gekozen om de spouw te isoleren met minerale wol van Isover en de vloer en het dak met polyurethaan hardschuim. Met het verduurzamen van de woning zullen ze in de toekomst besparen op hun energierekening en veel wooncomfort ervaren.

Isoleren van de spouwmuur met minerale wol

De wolisolatie die wij toepassen heeft een tal van goede eigenschappen zoals een hoge isolatiewaarde, vochtafstotend en damp-open. Deze brengen wij aan door allereerst gaten in de voegen van de buitenmuur te boren. Dit doen we met boorunits waarin een stofafzuiging ingebouwd is. Zo kan er netjes gewerkt worden zonder dat de bewoners last hebben van boorstof. In de boorgaten plaatsen we vervolgens de isolatieslang, en blazen we de minerale wol laag voor laag in de spouw. Nadien herstellen we de voegen.

Aanbrengen van vloer- en dakisolatie

Het isoleren van vloer en dak hebben wij gedaan met polyurethaan hardschuim. Het materiaal is 100% vocht- en luchtdicht en heeft een hoge isolatiewaarde. Dit wordt in situ tegen de onderkant van de elementen aangespoten. Het maakt niet uit of de ondergrond oneffenheden, kieren of naden heeft, de isolatie vult zich naadloos op. De isolatie brengen wij in meerdere dunne lagen aan tot de juiste dikte behaald is. De isolatie zet namelijk uit en droogt binnen enkele seconden.

Geïnteresseerd in woningisolatie?

Overweegt u ook om uw huis te laten isoleren? Vraag dan een adviesgesprek aan, onze isolatieexpert komt ook bij u vrijblijvend langs om de isolatiemogelijkheden te bekijken. U heeft dan direct inzicht welke energiebesparende maatregelen u kunt laten treffen. Denk bijvoorbeeld aan bodem- of vloerisolatie, (spouw)muurisolatie en een geïsoleerd dak.


Bekijk ook

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.
 
Spouwmuren isoleren woning Zwiggelte

Spouwmuren isoleren woning Zwiggelte

In Zwiggelte (Drenthe) hebben we een jaren dertig woning mogen voorzien van spouwmuurisolatie. Een woning isoleren was destijds, in tegenstelling met vandaag de dag, weinig tot niet aan de orde. Tot de jaren tachtig werden nauwelijks woningen met een geïsoleerde spouw opgeleverd. Deze woningen …