Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

Gepubliceerd op:
Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

In het Overijsselse Deventer hebben we de vloer, spouwmuur en dak van een karakteristieke jaren ’50 woning geïsoleerd. De woning, gelegen in het Havenkwartier, kent sinds kort nieuwe eigenaren. In de wijk Havenkwartier komt oud en nieuw samen, een enorm stedenbouwkundig contrast maar qua isolatiewaarde doet deze woning niet veel onder voor de naastgelegen nieuwbouw.

Gratis adviesgesprek en isolatievoorstel

Nadat de klant had aangegeven geïnteresseerd te zijn in woningisolatie is onze isolatieadviseur gratis en vrijblijvend bij de klant langs geweest. Onze adviseur heeft de vloer, spouwmuur en dak beoordeeld en het isolatievoorstel met de klant besproken. Er is gekozen om de spouw te isoleren met minerale wol van Isover en de vloer en het dak met polyurethaan hardschuim. Met het verduurzamen van de woning zullen ze in de toekomst besparen op hun energierekening en veel wooncomfort ervaren.

Isoleren van de spouwmuur met minerale wol

De wolisolatie die wij toepassen heeft een tal van goede eigenschappen zoals een hoge isolatiewaarde, vochtafstotend en damp-open. Deze brengen wij aan door allereerst gaten in de voegen van de buitenmuur te boren. Dit doen we met boorunits waarin een stofafzuiging ingebouwd is. Zo kan er netjes gewerkt worden zonder dat de bewoners last hebben van boorstof. In de boorgaten plaatsen we vervolgens de isolatieslang, en blazen we de minerale wol laag voor laag in de spouw. Nadien herstellen we de voegen.

Aanbrengen van vloer- en dakisolatie

Het isoleren van vloer en dak hebben wij gedaan met polyurethaan hardschuim. Het materiaal is 100% vocht- en luchtdicht en heeft een hoge isolatiewaarde. Dit wordt in situ tegen de onderkant van de elementen aangespoten. Het maakt niet uit of de ondergrond oneffenheden, kieren of naden heeft, de isolatie vult zich naadloos op. De isolatie brengen wij in meerdere dunne lagen aan tot de juiste dikte behaald is. De isolatie zet namelijk uit en droogt binnen enkele seconden.

Geïnteresseerd in woningisolatie?

Overweegt u ook om uw huis te laten isoleren? Vraag dan een adviesgesprek aan, onze isolatieexpert komt ook bij u vrijblijvend langs om de isolatiemogelijkheden te bekijken. U heeft dan direct inzicht welke energiebesparende maatregelen u kunt laten treffen. Denk bijvoorbeeld aan bodem- of vloerisolatie, (spouw)muurisolatie en een geïsoleerd dak.

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht
Wist u dat de grootste indoor glijbaan ter wereld gewoon in het Drentse Nooitgedacht gebouwd is? Brands Bouwgroep uit Emmen realiseerde het project voor vakantiepark Hof van Saksen. Wij van Van den Berg Isolatie isoleerden met ons unieke systeem dit bouwwerk luchtdicht. Door de hoge luchtvochtigheid bij zwembaden is condensatie door luchtlekken een veel voorkomend probleem. Gezamenlijk met de bouwer, adviesbureau en onze expertise hebben wij de risico’s tot het minimale beperkt.
 

Flinke energiebesparing woning Zuidbroek met muurisolatie

Flinke energiebesparing woning Zuidbroek met muurisolatie
In het Groningse Zuidbroek hebben wij de spouwmuur van een jaren ‘70 woning met garage geïsoleerd. In een dag kwamen wij langs en vulden wij de spouw met HR++ EPS isolatieparels. Dit is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde welke optimaal geschikt is om spouwmuren mee na te isoleren. Tijdens de werkzaamheden werd er voorzichtig geboord aangezien er leidingen in de spouw lopen. Het isoleren van de woning is een duurzame investering, deze bewoners gaan jaarlijks ongeveer 20% op hun energieverbruik besparen.