Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Monumentaal pand te Winschoten met veel zorg geïsoleerd

Gepubliceerd op:
Monumentaal pand te Winschoten met veel zorg geïsoleerd

De prominent gelegen schippersbeurs in de haven van Winschoten wordt op dit moment grondig gerenoveerd door Bouwbedrijf Slomp uit Hoogeveen. Voor hun verzorgen wij de isolatiewerkzaamheden aan de buitenschil van het gebouw. Het expeditiekantoor, gebouwd volgens de bouwstijl Amsterdamse School in het jaar 1925, is een rijksmonument en verdient een andere aanpak van isoleren. Zo is bijvoorbeeld de spouw vanuit de binnenzijde geïsoleerd omdat de buitengevel onaangetast moest blijven. En om de gebogen kapconstructie intact te laten is er gekozen om het dak vanaf de buitenzijde te isoleren.

Nieuwe bestemming historisch pand

Het Groningse Winschoten was in de vorige eeuw een bruisende handelsstad. De schippersbeurs diende vroeger als expeditiekantoor van de haven van Winschoten. Het instituut wat hier gevestigd was organiseerde het verloop van de vraag en aanbod van de binnenvaart. Schippers moesten zich o.a. aanmelden om een nieuwe lading toegewezen te krijgen. Dit historische pand heeft de status monumentaal en draagt bij aan de rijke geschiedenis van deze stad. Het kenmerkende pand met ronde voorgevel krijgt een herbestemming, er komt straks een brasserie in. Onder het genot van een hapje en drankje kan er straks genoten worden van deze prachtige locatie.

Isolatiemogelijkheden Winschoten

Na-isoleren spouwmuur met HR++ EPS isolatieparels

Het isoleren van dit gebouw heeft een andere werkwijze dan dat we doorgaans toepassen bij het na-isoleren van woningen. De buitengevel moest onaangetast blijven, daarom is de keuze gemaakt om de spouw vanuit binnen te isoleren. Het isolatiemateriaal wat we toepassen zijn verlijmde HR++ EPS isolatieparels, dit materiaal was bij dit project het meest geschikt. Nadat we gaatjes geboord hadden in de muur konden we met onze isolatieslang de spouw laagje voor laagje volblazen. Tenslotte hebben we de gaatjes weer dichtgesmeerd.

Naadloze dakisolatie van polyurethaan

De houten kap is door de gebogen constructie bijzonder vormgegeven, dat moest dan ook behouden blijven. Er is gekozen om het dak vanaf de buitenzijde te isoleren met polyurethaan(pur), volgens het warme dak principe. We brengen de isolatie gespoten tegen het dakbeschot aan. Het maakt niet uit of de ondergrond niet egaal is, het isolatiemateriaal vult het naadloos op. Het materiaal is 100% vocht- en luchtdicht, heeft een hoge isolatiewaarde en uitermate geschikt voor daken, enkel steens muren en vloeren.

Vakkundig isolatiebedrijf

Ondanks onze ruime ervaring in het na-isoleren van gebouwen blijft elk project toch weer een uitdaging. Elk gebouw is uniek en dat vraagt elke keer om een eigen aanpak.

Bent u ook nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van isoleren? Bijvoorbeeld voor het isoleren van uw (spouw)muur, dak, bodem of vloer. Vraag dan vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan met één van onze isolatie experts.

Vrijblijvend gesprek aanvragen

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht
Wist u dat de grootste indoor glijbaan ter wereld gewoon in het Drentse Nooitgedacht gebouwd is? Brands Bouwgroep uit Emmen realiseerde het project voor vakantiepark Hof van Saksen. Wij van Van den Berg Isolatie isoleerden met ons unieke systeem dit bouwwerk luchtdicht. Door de hoge luchtvochtigheid bij zwembaden is condensatie door luchtlekken een veel voorkomend probleem. Gezamenlijk met de bouwer, adviesbureau en onze expertise hebben wij de risico’s tot het minimale beperkt.
 

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer
In het Overijsselse Deventer hebben we de vloer, spouwmuur en dak van een karakteristieke jaren ’50 woning geïsoleerd. De woning, gelegen in het Havenkwartier, kent sinds kort nieuwe eigenaren. In de wijk Havenkwartier komt oud en nieuw samen, een enorm stedenbouwkundig contrast maar qua isolatiewaarde doet deze woning niet veel onder voor de naastgelegen nieuwbouw.