Terug naar Projecten

Muurisolatie van minerale wol voor woonhuis te Emmen

Muurisolatie van minerale wol voor woonhuis te Emmen

Voor een woningeigenaar in Emmen (Drenthe) hebben we de spouwmuren geïsoleerd met de minerale wol Insulsafe Plus van Isover. De bewoners hadden een hoog gasverbruik en wilden duurzame maatregelen treffen om het verbruik te verminderen. Door de buitenmuren te isoleren wordt er ongeveer 20% bespaard op het energieverbruik en dat is een grote klapper!

Advies isolatie spouwmuur

Toen de woningeigenaar aangaf zijn woning te willen laten isoleren kwam onze isolatie specialist vrijblijvend langs voor een gratis adviesgesprek. Tijdens het bezoek is de spouwmuur geïnspecteerd, er zijn op verschillende plekken gaatjes geboord in de voegen om met een endoscoop(camera) de binnenkant van de spouw te kunnen zien. Er wordt dan gelet op doorslaande muren, spouwvervuiling en koudebruggen en wordt de spouwbreedte opgemeten. Nadat de spouw beoordeeld is worden de boorgaatjes netjes weer dichtgemaakt. Vervolgens is er een voorstel gemaakt, hierbij werd isolatie van minerale wol geadviseerd.

Werkzaamheden

Om de minerale wol juist in de spouwmuur te verwerken, en om te garanderen dat de spouw goed en helemaal gevuld is, werd er van te voren een boorplan gemaakt. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden werd vervolgens de gaten geboord in de voegen van het metselwerk, dat doen we met speciale machines waarmee we stofvrij kunnen boren. Bij de volgende stap werden de isolatieslangen op de gaten geplaatst en bliezen we de luchtspouw vol met de minerale wol. Als laatste stap werden de geboorde gaten in de voegen in ere hersteld, en de werkplek netjes en bezemschoon achtergelaten.

Bent u ook geïnteresseerd in spouwmuurisolatie? Of bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden bij u thuis? Vraag een vrijblijvende offerte aan op maat.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.