Terug naar Projecten

Muurisolatie voor woning jaren ’20 in Nieuwe Pekela

Muurisolatie voor woning jaren ’20 in Nieuwe Pekela

Een woningeigenaar in Nieuwe Pekela (Groningen) wilde zijn woning verbeteren en koos er voor om zijn buitenmuur te isoleren. De woning uit het jaar 1925 beschikt niet over een luchtspouw, maar enkel van een steens muur. De steens muur hebben wij geïsoleerd met polyurethaan, daar zijn we een dagje mee bezig geweest. Er komt vervolgens een nieuwe buitenschil om de woning van baksteen. Met een verwachte energiebesparing van circa 25% per jaar is het isoleren van de woning een hele duurzame investering.

Isoleren muur met polyurethaan

De buitenmuur hebben we geïsoleerd met polyurethaan, ook wel pur genoemd. Dit wordt in situ gespoten tegen de steens muur. Het resultaat is een isolatielaag met een hoge isolatiewaarde wat naadloos is aangebracht, er gaat dus geen warmte verloren via kleine gaten of openingen. Dit is een isolatiemateriaal op basis van hardschuim van gesloten cellen. Het voordeel van deze isolatie t.o.v. een hardschuim met open cellen is dat het 100% vochtdicht is, hardschuim met open cellen gaat op den duur als een spons fungeren en dan zal het zijn isolatiewaarde verliezen.

Subsidie op het isoleren van uw woning

De overheid stimuleert woningeigenaren om hun woningen te verduurzamen. Dit scheelt in de stookkosten van de eigenaar, het levert meer comfort in huis op en het is tevens goed voor het milieu. Wilt u weten wat voor energiebesparende maatregelen u kunt treffen om in aanmerking te komen voor subsidie? Klik hier voor meer informatie over subsidies of neem vrijblijvend contact met ons op, we staan u graag te woord.

Wilt u meer weten over de isolatie mogelijkheden bij u thuis? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.