Terug naar Projecten

Nieuwe bewoners woonhuis Dokkum zitten er warmpjes bij door de complete woningschil te isoleren

Nieuwe bewoners woonhuis Dokkum zitten er warmpjes bij door de complete woningschil te isoleren

Een recent aangekochte jaren ’50 woning hebben we mogen voorzien van bodem-, spouw- en dakisolatie. De nieuwe woningeigenaren wilden de woning vernieuwen, energiezuinig en toekomstbestendig maken. Zij hebben gekozen om de bodem en spouw te isoleren met HR++ EPS isolatieparels en het dak met polyurethaan. In één dag kwamen we langs met meerdere ploegen en isoleerden we de hele woning, hierdoor konden we de overlast tot het minimum beperken.

Beoordelen isolatiemogelijkheden en vrijblijvend isolatievoorstel

Onze isolatie adviseur is vrijblijvend bij de klant langs geweest om de isolatiemogelijkheden te onderzoeken. Afhankelijk van de bouwkundige staat van de woningschil waar hij let op koudebruggen, doorvoeren, spouwvervuiling, optrekkend vocht, etc. is het advies tot stand gekomen. Ter plaatse heeft hij een offerte op maat gemaakt en het isolatievoorstel met de bewoners besproken.

Isolatiematerialen met de beste isolatie-eigenschappen

Er is gekozen om de bodem en spouw te isoleren met HR++ EPS parels. Dit isolatiemateriaal heeft unieke isolatie-eigenschappen zoals een hoge isolatiewaarde, ze zijn vochtafstotend, 100% vochtdicht, goed recyclebaar en niet schadelijk voor mens en milieu. Voor het dak is er gekozen voor polyurethaan(pur), dit is een materiaal met een hoge isolatiewaarde. Dit verwerken wij naadloos in het werk en het is 100% vochtdicht en damp-open.

Het isoleren van de spouwmuur met isolatieparels

Om de gevel goed en volledig te isoleren ‘projecteren’ we een boorpatroon op de voegen van de gevel. Met onze speciale machines met stofafzuiging maken we dan gaten in de gevel. Via deze gaten blazen we de verlijmde parels in de spouw. Wanneer de spouw vol zit worden de boorgaten weer in ere hersteld.

Bodemisolatie met isolatieparels

Bodemisolatie wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Dit zorgt ervoor dat vocht uit de bodem geen warmte meer kan onttrekken aan de lucht van de kruipruimte. De isolatieparels brengen we met isolatieslangen gecontroleerd op de bodem aan, dan letten we goed op dat de parels zich goed en egaal verdelen. Op deze manier wordt de bodem goed afgesloten.

Polyurethaan als dakisolatie

Het dak is geïsoleerd volgens het koud dak principe, dat betekend dat we de isolatie vanuit de binnenzijde hebben aangebracht aan het dak. We spuiten het isolatiemateriaal polyurethaan in meerdere lagen in vloeibare vorm tussen de spanten en tegen het dakbeschot aan. Na enkele seconden schuimt het isolatiemateriaal op en is het hard. Dit werkproces herhalen we meerdere keren totdat de gewenste dikte behaald is. Omdat tijdens het aanbrengen de isolatie nevelt wordt alles afgedekt met folie, nadien wordt dat netjes opgeruimd.

Besparen op uw gasverbruik

Wanneer we het gasverbruik van de woning analyseren wordt ongeveer 75% gas verbruikt om de woning te verwarmen. Het overige deel wordt gebruikt voor koken, douchen en wassen. U kunt zich voorstellen dat wanneer u uw woning isoleert u veel kunt besparen op uw gasverbruik. Door uw spouwmuur te isoleren bespaart u al snel 20% op het verbruik, en bij het isoleren van de bodem levert dat al gauw 10 á 15% besparing op.

Benieuwd welke isolerende maatregelen u kunt treffen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.