Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Nieuwe bewoners woonhuis Dokkum zitten er warmpjes bij door de complete woningschil te isoleren

Gepubliceerd op:
Nieuwe bewoners woonhuis Dokkum zitten er warmpjes bij door de complete woningschil te isoleren

Een recent aangekochte jaren ’50 woning hebben we mogen voorzien van bodem-, spouw- en dakisolatie. De nieuwe woningeigenaren wilden de woning vernieuwen, energiezuinig en toekomstbestendig maken. Zij hebben gekozen om de bodem en spouw te isoleren met HR++ EPS isolatieparels en het dak met polyurethaan. In één dag kwamen we langs met meerdere ploegen en isoleerden we de hele woning, hierdoor konden we de overlast tot het minimum beperken.

Beoordelen isolatiemogelijkheden en vrijblijvend isolatievoorstel

Onze isolatie adviseur is vrijblijvend bij de klant langs geweest om de isolatiemogelijkheden te onderzoeken. Afhankelijk van de bouwkundige staat van de woningschil waar hij let op koudebruggen, doorvoeren, spouwvervuiling, optrekkend vocht, etc. is het advies tot stand gekomen. Ter plaatse heeft hij een offerte op maat gemaakt en het isolatievoorstel met de bewoners besproken.

Isolatiematerialen met de beste isolatie-eigenschappen

Er is gekozen om de bodem en spouw te isoleren met HR++ EPS parels. Dit isolatiemateriaal heeft unieke isolatie-eigenschappen zoals een hoge isolatiewaarde, ze zijn vochtafstotend, 100% vochtdicht, goed recyclebaar en niet schadelijk voor mens en milieu. Voor het dak is er gekozen voor polyurethaan(pur), dit is een materiaal met een hoge isolatiewaarde. Dit verwerken wij naadloos in het werk en het is 100% vochtdicht en damp-open.

Het isoleren van de spouwmuur met isolatieparels

Om de gevel goed en volledig te isoleren ‘projecteren’ we een boorpatroon op de voegen van de gevel. Met onze speciale machines met stofafzuiging maken we dan gaten in de gevel. Via deze gaten blazen we de verlijmde parels in de spouw. Wanneer de spouw vol zit worden de boorgaten weer in ere hersteld.

Bodemisolatie met isolatieparels

Bodemisolatie wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Dit zorgt ervoor dat vocht uit de bodem geen warmte meer kan onttrekken aan de lucht van de kruipruimte. De isolatieparels brengen we met isolatieslangen gecontroleerd op de bodem aan, dan letten we goed op dat de parels zich goed en egaal verdelen. Op deze manier wordt de bodem goed afgesloten.

Polyurethaan als dakisolatie

Het dak is geïsoleerd volgens het koud dak principe, dat betekend dat we de isolatie vanuit de binnenzijde hebben aangebracht aan het dak. We spuiten het isolatiemateriaal polyurethaan in meerdere lagen in vloeibare vorm tussen de spanten en tegen het dakbeschot aan. Na enkele seconden schuimt het isolatiemateriaal op en is het hard. Dit werkproces herhalen we meerdere keren totdat de gewenste dikte behaald is. Omdat tijdens het aanbrengen de isolatie nevelt wordt alles afgedekt met folie, nadien wordt dat netjes opgeruimd.

Besparen op uw gasverbruik

Wanneer we het gasverbruik van de woning analyseren wordt ongeveer 75% gas verbruikt om de woning te verwarmen. Het overige deel wordt gebruikt voor koken, douchen en wassen. U kunt zich voorstellen dat wanneer u uw woning isoleert u veel kunt besparen op uw gasverbruik. Door uw spouwmuur te isoleren bespaart u al snel 20% op het verbruik, en bij het isoleren van de bodem levert dat al gauw 10 á 15% besparing op.

Benieuwd welke isolerende maatregelen u kunt treffen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Buren te Alteveer laten gezamenlijk hun spouw isoleren met grijze isolatieparels

Buren te Alteveer laten gezamenlijk hun spouw isoleren met grijze isolatieparels
In Alteveer hebben we een huizenblok voorzien van spouwmuurisolatie. De drie huiseigenaren kozen voor een gezamenlijke opdracht, met de gedachtegoed om de doorlopende spouw naadloos te laten isoleren met HR++ EPS isolatieparels. Het is een hele duurzame investering om de spouw te isoleren, hiermee besparen ze al snel 20% op hun energieverbruik. Tevens ontvangen ze een voordelige offerte aangezien er door ons kosten bespaard worden tijdens de uitvoering.
 

Direct besparen met dak- en bodemisolatie woning te Steenwijk

Direct besparen met dak- en bodemisolatie woning te Steenwijk
Voor een woningeigenaar in Steenwijk (Overijssel) hebben we het dak en bodem mogen voorzien van isolatie. Er is gekozen om het dak van de jaren ’70 woning te isoleren met naadloze polyurethaan en de bodem met HR++ EPS isolatieparels. Met een jaarlijkse energiebesparing van 40%, en een terugverdientijd van 3 jaar(i.c.m. subsidie) is dit een hele duurzame investering. Nu het buiten vriest wordt er direct bespaard op het gasverbruik en ervaren de bewoners meer wooncomfort.