Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Nieuwe bewoners woonhuis Dokkum zitten er warmpjes bij door de complete woningschil te isoleren

Gepubliceerd op:
Nieuwe bewoners woonhuis Dokkum zitten er warmpjes bij door de complete woningschil te isoleren

Een recent aangekochte jaren ’50 woning hebben we mogen voorzien van bodem-, spouw- en dakisolatie. De nieuwe woningeigenaren wilden de woning vernieuwen, energiezuinig en toekomstbestendig maken. Zij hebben gekozen om de bodem en spouw te isoleren met HR++ EPS isolatieparels en het dak met polyurethaan. In één dag kwamen we langs met meerdere ploegen en isoleerden we de hele woning, hierdoor konden we de overlast tot het minimum beperken.

Beoordelen isolatiemogelijkheden en vrijblijvend isolatievoorstel

Onze isolatie adviseur is vrijblijvend bij de klant langs geweest om de isolatiemogelijkheden te onderzoeken. Afhankelijk van de bouwkundige staat van de woningschil waar hij let op koudebruggen, doorvoeren, spouwvervuiling, optrekkend vocht, etc. is het advies tot stand gekomen. Ter plaatse heeft hij een offerte op maat gemaakt en het isolatievoorstel met de bewoners besproken.

Isolatiematerialen met de beste isolatie-eigenschappen

Er is gekozen om de bodem en spouw te isoleren met HR++ EPS parels. Dit isolatiemateriaal heeft unieke isolatie-eigenschappen zoals een hoge isolatiewaarde, ze zijn vochtafstotend, 100% vochtdicht, goed recyclebaar en niet schadelijk voor mens en milieu. Voor het dak is er gekozen voor polyurethaan(pur), dit is een materiaal met een hoge isolatiewaarde. Dit verwerken wij naadloos in het werk en het is 100% vochtdicht en damp-open.

Het isoleren van de spouwmuur met isolatieparels

Om de gevel goed en volledig te isoleren ‘projecteren’ we een boorpatroon op de voegen van de gevel. Met onze speciale machines met stofafzuiging maken we dan gaten in de gevel. Via deze gaten blazen we de verlijmde parels in de spouw. Wanneer de spouw vol zit worden de boorgaten weer in ere hersteld.

Bodemisolatie met isolatieparels

Bodemisolatie wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Dit zorgt ervoor dat vocht uit de bodem geen warmte meer kan onttrekken aan de lucht van de kruipruimte. De isolatieparels brengen we met isolatieslangen gecontroleerd op de bodem aan, dan letten we goed op dat de parels zich goed en egaal verdelen. Op deze manier wordt de bodem goed afgesloten.

Polyurethaan als dakisolatie

Het dak is geïsoleerd volgens het koud dak principe, dat betekend dat we de isolatie vanuit de binnenzijde hebben aangebracht aan het dak. We spuiten het isolatiemateriaal polyurethaan in meerdere lagen in vloeibare vorm tussen de spanten en tegen het dakbeschot aan. Na enkele seconden schuimt het isolatiemateriaal op en is het hard. Dit werkproces herhalen we meerdere keren totdat de gewenste dikte behaald is. Omdat tijdens het aanbrengen de isolatie nevelt wordt alles afgedekt met folie, nadien wordt dat netjes opgeruimd.

Dakisolatie Dokkum

Besparen op uw gasverbruik

Wanneer we het gasverbruik van de woning analyseren wordt ongeveer 75% gas verbruikt om de woning te verwarmen. Het overige deel wordt gebruikt voor koken, douchen en wassen. U kunt zich voorstellen dat wanneer u uw woning isoleert u veel kunt besparen op uw gasverbruik. Door uw spouwmuur te isoleren bespaart u al snel 20% op het verbruik, en bij het isoleren van de bodem levert dat al gauw 10 á 15% besparing op.

Benieuwd welke isolerende maatregelen u kunt treffen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)
 Vanaf 2 september is het mogelijk om weer subsidie aan te vragen. Het gaat om de subsidie (SEEH). Om voor deze subsidie in aanmerking te komen moet u minimaal 2 isolerende maatregelen laten uitvoeren. Wilt u meer weten over de subsidie? neem vrijblijvend contact met ons op via 0599-639224 of mail naar info@vandenbergisolatie.nl
 

Spouwmuurisolatie woonhuis te Eext

Spouwmuurisolatie woonhuis te Eext
 Enkele dagen geleden dit mooie woonhuis te Eext (Drenthe) voorzien van spouwmuurisolatie met minerale wol van Knauf. Vanaf heden zullen de bewoners profiteren van een comfortabele woning. Zo zal de woning in de zomer langer koel blijven en in de winter zal de woning zijn warmte beter vasthouden. Knauf Supafil is een wol isolatie die onder druk in de spouwmuur wordt geblazen. Door de unieke eigenschappen is het een veel gebruikt materiaal. Een hoge isolatiewaarde en zeer goede akoestische eigenschappen. Bent u benieuwd wat u kunt doen aan het verbeteren van uw woongenot of wat de besparing zou kunnen zijn? Vraag een vrijblijvende offerte aan op onze website of bel 0599-639224