Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Optimale spouw- en vloerisolatie bungalow te Hoogeveen

Gepubliceerd op:
Optimale spouw- en vloerisolatie bungalow te Hoogeveen

In het Drentse Hoogeveen hebben we een bungalow middels spouw- en vloerisolatie van een warmte jas voorzien. De spouw van de jaren ’70 woning hebben we geïsoleerd met minerale wol van Isover en de vloer met gesloten cellen polyurethaan hardschuim. Het isoleren is een duurzame en ook een rendabele investering, met de verwachte jaarlijkse energiebesparing van circa 35% is de terugverdientijd 5 jaar.

Vrijblijvend isolatieadvies

De bewoners wilden graag hun woning verduurzamen en hebben gekozen om de luchtspouw en de vloer te isoleren. Daarop namen zij contact met ons op waarna onze isolatiedeskundige vrijblijvend langs is geweest om de isolatiemogelijkheden te bekijken. Bij de mogelijkheid voor vloerisolatie letten we o.a. op de hoogte van de kruipruimte, vochtproblemen en leidingwerk. Bij het inspecteren van de spouw worden er enkele gaatjes gemaakt in de voegen van de buitenmuur, door deze gaatjes steken we een endoscoop(camera) om te onderzoeken wat de staat is van de spouwmuur. De inspectiegaatjes worden vervolgens weer gedicht. Op basis van de bevindingen is er geadviseerd om de vloer te isoleren met polyurethaan(pur) en de spouw met Isover Insulsafe minerale wol. Dit is als offerte achtergelaten bij de klant.

Spouwmuurisolatie met hoge isolatiewaarde

De wolisolatie van Isover waarmee we in dit geval de spouw isoleerden is voor zover bekend de beste minerale wol die op de markt te verkrijgen is. Naast de hoge isolatiewaarde heeft deze nog meer unieke eigenschappen zoals: damp-open, vochtafstotend, geluidswerend en brandwerend. De muurisolatie brengen we aan middels de vooraf geboorde gaten in de buitenmuur. Dit doen we stofvrij met onze speciale boorunits volgens een bepaald boorpatroon. Via deze gaten blazen we laagje voor laagje het isolatiemateriaal in de spouw. Op deze manier kunnen we gecontroleerd de hele spouw isoleren. Uiteindelijk voegen we de geboorde gaten op kleur af en laten we het netjes achter.

Naadloze vloerisolatie met polyurethaan

De onderzijde van de begane grondvloer hebben we geïsoleerd met polyurethaan. Door de onderkant van de vloer te isoleren staan de woonruimtes thermisch niet meer in verbinding met de kruipruimte. De kruipruimte heeft een hoge luchtvochtigheid en kan dus geen warmte meer onttrekken aan de woonruimtes. Ook het wooncomfort is veel aangenamer aangezien de vloer niet meer koud aanvoelt. Het isolatiemateriaal polyurethaan wat wij toepassen is een hardschuim op basis van gesloten cellen. In tegenstelling tot een opencellige schuim neemt deze geen water op en zal deze niet als een spons fungeren. Wij hebben de isolatie in situ in het werk tegen de vloer aangespoten. Het materiaal zet uit en droogt binnen enkele seconden in de definitieve vorm. Op deze wijze creëren we een naadloze isolatielaag met een hoge isolatiewaarde, welke 100% vochtdicht en luchtdicht is.

Geïnteresseerd in woningisolatie?

Overweegt u ook om uw huis te laten isoleren? Vraag dan een adviesgesprek aan, onze isolatieexpert komt dan vrijblijvend langs om de isolatiemogelijkheden te bekijken. U heeft dan direct duidelijkheid welke energiebesparende maatregelen u kunt laten treffen. Denk bijvoorbeeld aan bodem- of vloerisolatie, muurisolatie en een geïsoleerd dak.

Duurzame investering bewoners Borger-Odoorn door isoleren vloer en spouw

Duurzame investering bewoners Borger-Odoorn door isoleren vloer en spouw
In de Drentse gemeente Borger-Odoorn hebben we een vrijstaande woning verduurzaamd door de spouw en vloer te voorzien van isolatie. Isoleren is de basis van duurzaam investeren in de woning, er is direct een toonbare besparing op het energieverbruik en in vergelijking met andere energiebesparende maatregelen het goedkoopste. De spouw hebben we geïsoleerd met geblazen wol van het merk Isover, een materiaal met een hoge isolatiewaarde. De vloer met een naadloze en vochtdichte polyurethaan(pur) hardschuim.
 

Monumentaal pand te Winschoten met veel zorg geïsoleerd

Monumentaal pand te Winschoten met veel zorg geïsoleerd
De prominent gelegen schippersbeurs in de haven van Winschoten wordt op dit moment grondig gerenoveerd door Bouwbedrijf Slomp uit Hoogeveen. Voor hun verzorgen wij de isolatiewerkzaamheden aan de buitenschil van het gebouw. Het expeditiekantoor, gebouwd volgens de bouwstijl Amsterdamse School in het jaar 1925, is een rijksmonument en verdient een andere aanpak van isoleren. Zo is bijvoorbeeld de spouw vanuit de binnenzijde geïsoleerd omdat de buitengevel onaangetast moest blijven. En om de gebogen kapconstructie intact te laten is er gekozen om het dak vanaf de buitenzijde te isoleren.