Terug naar Projecten

Spouw en vloer jaren ’60 woning te Wagenborgen vakkundig geïsoleerd

Spouw en vloer jaren ’60 woning te Wagenborgen vakkundig geïsoleerd

Besparen op de energierekening, dat wou een woningeigenaar in het Groningse Wagenborgen. Hij koos voor spouwmuur- en vloerisolatie, want daarmee kan je circa 35% besparen op de energievraag van de woning. Er is gekozen om de spouw te isoleren met minerale wol van Isover Insulsafe Plus en polyurethaan(pur) voor de vloer. In een dag kwamen we langs en isoleerden de spouw en vloer netjes en vakkundig.

Beoordelen spouw en vloer en gratis offerte

Onze isolatieexpert is vrijblijvend bij de klant langs geweest om de spouwmuur en begane grond vloer te inspecteren. Het beoordelen van de spouw gaat door middel van een endoscopisch(camera) onderzoek. Met een boor maakt hij enkele gaatjes in de voeg van de buitenmuur, waar hij vervolgens zijn spouwcamera doorheen steekt. Hij controleert de spouw op diverse onderdelen wat onze bijzondere aandacht verdient, o.a. de staat van de luchtspouw, vervuiling, metselbaden, doorvoerkanalen. Afhankelijk van dit resultaat kan er bepaald worden of de spouw geschikt is om te isoleren, en welk isolatiemateriaal het beste gekozen kan worden. Met dezelfde aandacht wordt ook de vloer geïnspecteerd. Hier wordt o.a. gelet op de staat van de vloer, betonrot, optrekkend vocht, grondwater. Nadat de schouw had plaatsgevonden maakte onze isolatieexpert ter plaatse een gratis offerte op maat. Er is geadviseerd de vloer te isoleren met pur en voor de spouwmuren is er gekozen voor minerale wol.

Isoleren spouwmuur minerale wol

De wol die wij toepassen heeft een hoge isolatiewaarde, vochtafstotend, damp-open en heeft een tal van andere goede eigenschappen. Deze brengen wij aan door gaten in de voegen van de buitenmuur te boren. Dit doen we met boorunits waarin een stofafzuiging ingebouwd is. Zo kan er netjes gewerkt worden zonder dat de bewoners last hebben van boorstof. In de boorgaten plaatsen we vervolgens de isolatieslang, en blazen we de minerale wol laag voor laag in de spouw. Nadien herstellen we de boorgaten in de voeg.

Naadloze vloerisolatie met polyurethaan

Pur is een goede isolator wat uitermate geschikt is als vloerisolatie. Dit brengen we vakkundig en naadloos aan tegen de onderkant van de begane grond vloer. Dit doen we in meerdere dunne lagen totdat de gewenste dikte bereikt is. Verder is dit ook 100% vochtdicht, waardoor optrekkend vocht geen kans meer ziet. Het zorgt er namelijk voor dat het optrekkend vocht geen warmte meer onttrekt uit de woning en zorgt voor een comfortabele binnenklimaat.

Ventileren middels renovatieroosters

Doordat de spouwmuren zijn geïsoleerd komen de bestaande ventilatieroosters te vervallen. Om de kruipruimte weer goed te kunnen ventileren worden er door ons renovatieroosters geplaatst. Na het plaatsen van de renovatieroosters kan het vocht vanuit de kruipruimte weer worden afgevoerd middels ventilatie.

Bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden bij u thuis? Vraag een vrijblijvende adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.