Terug naar Projecten

Spouwisolatie voor woning te Twello

Spouwisolatie voor woning te Twello

In het dorp Twello, vlakbij Apeldoorn in de provincie Gelderland, wilde een woningeigenaar zijn jaren ’60 woonhuis verduurzamen en koos ervoor om zijn spouw en bodem door ons te isoleren. We kwamen langs en binnen een dag isoleerden wij de volledige spouwmuur en bodem van de woning met onze isolatieparels. Dit zorgt voor een verbeterd wooncomfort en vermindering van het gasverbruik. Een hele duurzame investering aangezien dit binnen enkele jaren terug verdient is.

 

Wat zijn HR++ EPS isolatieparels?

Dit is een isolatie op basis van geëxpandeerd polystyreen(EPS) en wordt in de fabriek geblazen tot een pareltje. Vervolgens krijgen ze een grafietbehandeling, hieraan hebben ze de grijze kleur te danken. De grafietlaag zorgt ervoor dat de isolatieparel een hogere isolerende werking heeft. Verder heeft de parel een tal van unieke eigenschappen. Naast de hoge isolatiewaarde is het ook vochtafstotend, damp-open, onschadelijk voor het milieu en goed recyclebaar.

Het isoleren van de spouw

Via de vooraf geboorde gaten in de buitenmuur hebben we de verlijmde parels in de luchtspouw geblazen. De gaten zijn geboord met een speciale machine waardoor er stofvrij geboord kon worden. Hierdoor kan er netjes gewerkt worden zonder dat de bewoners last hebben van boorstof. Nadien hebben we de gaten in de buitenmuur in ere hersteld.

Werkwijze isoleren vloer met parels

De isolatieslang wordt uitgerold vanuit onze aanhanger, door de voordeur, vervolgens door het kruipluik naar de kruipruimte. Met de isolatieslang worden de isolatieparels gecontroleerd op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Er wordt dan goed gelet dat de parels zich o.a. goed en egaal verdelen. Nadat de bodem gevuld is rollen onze medewerkers de slang weer op en laten ze het binnen en buiten het huis netjes achter.

Luchtrooster in de muur

Wanneer we de bodem isoleren moeten we ook altijd een renovatierooster in de buitenmuur aanbrengen. Dit is uit veiligheidsoverweging nodig, het Bouwbesluit stelt hier namelijk eisen aan. Het rooster komt uit in het compartiment waar ook de gasleiding de woning in komt. Wanneer deze lekt kan het gas toch uit de kruipruimte ontsnappen.

Bent u geïnteresseerd in spouwmuur-, bodem-, dak- of vloerisolatie? Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.