Terug naar Projecten

Spouwmuren isoleren woning Zwiggelte

Spouwmuren isoleren woning Zwiggelte

In Zwiggelte (Drenthe) hebben we een jaren dertig woning mogen voorzien van spouwmuurisolatie. Een woning isoleren was destijds, in tegenstelling met vandaag de dag, weinig tot niet aan de orde. Tot de jaren tachtig werden nauwelijks woningen met een geïsoleerde spouw opgeleverd. Deze woningen zijn moeilijk te verwarmen, en dat is onder andere te zien aan de hoge stookkosten.

 

De bewoners van deze woning zullen zeker het verschil gaan merken. Niet alleen omdat het energieverbruik lager is. Het komt ook zeker ten goede aan het woongenot. Spouwmuurisolatie zorgt er namelijk voor dat het zomers koel is en blijft en in de winter zijn de ruimtes behaaglijk warm.

 

Hoe zijn wij te werk gegaan? Nadat we in de buitenmuur gaten hebben geboord, wordt onder druk isolatiewol in de spouwmuur geblazen. Dit isolatiemateriaal heeft een hoge isolatiewaarde met zeer goede akoestische eigenschappen.

 

Het laten isoleren van de spouwmuren is in 3,5 jaar terugverdiend. Op dit moment kunt u gebruikmaken van een speciale subsidie. De overheid biedt woningeigenaren tot 1 januari 2021 de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aan. In verband met de coronacrisis is de subsidie zelfs tijdelijk verhoogd met 10 tot 30 procent van de investeringskosten. Deze verhoging maakt spouwmuurisolatie nog voordeliger.

 

 


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.