Terug naar Projecten

Spouwmuur én bodem isoleren met HR++ EPS isolatieparels te Bedum

Spouwmuur én bodem isoleren met HR++ EPS isolatieparels te Bedum

Afgelopen week hebben wij in het Groningse Bedum de vloer en spouwmuur van een woning mogen isoleren. Dit is compleet uitgevoerd met HR++ EPS parels, de ideale isolator voor smalle spouwmuren en ondiepe kruipruimtes. Laat de winter nu maar komen!

Werkwijze blazen van isolatieparels in spouwmuur

Voordat de isolatieslangen uitgerold werden maakten onze isolatiemonteurs een plan van aanpak. Er moesten gaten geboord worden in de voegen om de spouwmuur te kunnen vullen. Het boorplan wordt ook gemaakt om te garanderen dat de spouw goed en helemaal gevuld wordt. Er zijn vervolgens gaten geboord met onze stofvrije boormachines. In de gaten plaatsten ze toen de isolatieslang die de spouw in haar geheel vol blies met de verlijmde parels. Als laatste werden de geboorde gaten in ere hersteld.

Aanbrengen isolatieparels in de kruipruimte

Onze verkoper maakt tijdens het adviesgesprek een vooropname, isoleren is namelijk maatwerk en elke situatie is uniek. Daarbij zijn de spouw en kruipruimte geïnspecteerd en in kaart gebracht. Wanneer onze isolatiemonteurs vervolgens op de klus komen weten ze precies wat er moet gebeuren. Het isoleren van de kruipruimte ging via het kruipluik. Met de isolatieslang werden de parels op de bodem geblazen, daarbij werd bijvoorbeeld gelet dat de parels zich goed en egaal verdeelden en dat alle gaten en kieren gevuld werden.

Besparen met de ‘grijze parels’

We passen parels toe die grijs van kleur zijn. De kleur hebben ze te danken aan de behandeling met grafiet, dit laagje zorgt voor een betere isolerende werking. De parels zijn vochtafstotend, damp-open en uitstekend recyclebaar. Door de bodem en de spouwmuur te isoleren met de grijze parels wordt het energieverbruik ongeveer met 1/3 verminderd. Met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar is dit een hele duurzame investering.

Wist u dat er nu ook subsidie is op het isoleren van uw woning? Uw woning moet gebouwd zijn voor 1992 en u komt al in aanmerking wanneer u minimaal twee energiebesparende maatrelen treft. Klik hier voor meer informatie.

Bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden bij u thuis? Vraag een vrijblijvende offerte aan op maat.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.