Terug naar Projecten

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat het in de winter aangenaam warm blijft in huis. Dat zullen de bewoners van deze woning niet alleen voelen, dat zullen zij ook zien op de energierekening. Door de spouwmuren te isoleren, besparen zij jaarlijks veel geld!

Wat is spouwmuurisolatie?

Vanaf de jaren dertig zijn dubbelsteens muren van een woning vervangen door een spouwmuur. Deze muur bestaat uit een binnen- en een buitenmuur met een lege ruimte van circa zes centimeter. De lege ruimte, ook wel spouw genoemd, zorgt ervoor dat in de winder koude lucht van buiten naar binnen komt en de warme lucht uit de woning kan ontsnappen. Door de spouw te vullen met minerale wol of parels, isoleren we de muren in een afzienbare tijd.

De voordelen van spouwmuurisolatie

  • Binnen 3,5 jaar de investering terugverdiend
  • Energiebesparing tot 30%
  • Binnen één dag uitgevoerd

Spouwmuren isoleren

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden hoeven we niet bij u in huis te zijn. Het isoleren van spouwmuren vindt altijd buiten plaats. In de gevel boren we stofvrij vulgaten volgens een vast patroon. Vervolgens vullen we de spouw met EPS isolatieparels HR++ of minerale wol. Daarna dichten we de vulgaten met cement in dezelfde kleur als de voegen.

Is spouwmuurisolatie geschikt voor uw woning?

Uiteraard komen we graag vrijblijvend bij u langs om de muren van uw woning te inspecteren. Spouwmuurisolatie is mogelijk bij woningen waarvan de muren niet of matig geïsoleerd zijn. Dit zijn veelal woningen vanaf de jaren dertig tot de jaren negentig. Vanaf eind jaren zeventig is men de muren direct gaan isoleren.

Subsidie spouwmuurisolatie

Wist u dat u gebruik kunt maken van een subsidie? Spouwmuurisolatie valt namelijk onder Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze subsidie is tot en met 1 januari 2021 aan te vragen. De overheid heeft de subsidie op dit moment, in verband met de coronacrisis, zelfs verhoogd met tien tot dertig procent van de investeringskosten. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Wilt u, evenals de bewoners van deze woning, de spouwmuren van uw woning laten isoleren? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie te bekijken en de besparing uit te rekenen. Bel voor een afspraak: 0599-639224.


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuren isoleren woning Zwiggelte

Spouwmuren isoleren woning Zwiggelte

In Zwiggelte (Drenthe) hebben we een jaren dertig woning mogen voorzien van spouwmuurisolatie. Een woning isoleren was destijds, in tegenstelling met vandaag de dag, weinig tot niet aan de orde. Tot de jaren tachtig werden nauwelijks woningen met een geïsoleerde spouw opgeleverd. Deze woningen …