Terug naar Projecten

Spouwmuurisolatie voor woonhuis jaren ’60 te Assen

Spouwmuurisolatie voor woonhuis jaren ’60 te Assen

Voor een particulier in Assen hebben we de spouwmuur mogen isoleren met minerale wol. We waren door de buren aanbevolen omdat we destijds ook hun spouw mochten isoleren. De woning is gebouwd in de tijd dat er nog geen isolatie werd toegepast, het bouwen van muren met luchtspouw was toen al wel gebruikelijk. Het is een hele duurzame investering om deze ongeïsoleerde luchtspouw te isoleren, hiermee besparen ze al snel 20% op hun energieverbruik.

Waarom minerale wol?

Het isoleren van spouwmuren met minerale wol heeft veel voordelen. De wol die we toepassen is van het merk Isover en zover bekend is dit de beste minerale die op de markt te verkrijgen is. Dit materiaal heeft unieke eigenschappen zoals een hoge isolatiewaarde, in dit geval 1,76 m2 K/W(spouwdiepte van 6cm). Verder is het vochtafstotend, damp-open, recyclebaar en heeft het een uitstekende brandwerendheid.

Bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden voor bij u thuis? Vraag een vrijblijvende offerte aan op maat.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.