Terug naar Projecten

Vloer met vloerverwarming geïsoleerd met pur in Drachten

Vloer met vloerverwarming geïsoleerd met pur in Drachten

Voor een particuliere opdrachtgever in Drachten (Friesland) hebben we de vloer mogen isoleren. De vloer betreft een zogenaamde betonnen broodjesvloer en is geïsoleerd met 9cm polyurethaan(pur). Hierdoor zal ook de vloerverwarming een stuk efficiënter werken aangezien de kruipruimte niet meer verwarmd hoeft te worden.

Naadloze vloerisolatie

Er is gekozen om de vloer te isoleren met polyurethaan(pur). Dit wordt naadloos en in situ aan de onderkant van de vloer aangebracht. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat optrekkend vocht uit de kruipruimte geen kans krijgt door te dringen in de woning. De bewoners creëren hiermee een gezonder leefklimaat in de woning en besparen zij op hun energiekosten.

Meer rendement van vloerverwarming

De vloer is voorzien van vloerverwarming. Bij vloerverwarming lopen in een bepaald patroon waterleidingen door de afdekvloer(toplaag) waar warm water doorheen gevoerd wordt. Hierdoor zal de hele vloer egaal en gelijkmatig opwarmen. Echter gaat er bij vloerverwarming circa 30% van de warmte in de kruipruimte verloren. Nu de vloer is geïsoleerd wordt dit tegengegaan en zal alle warmte ten goede komen aan de verblijfruimtes op de begane grond.

Bent u ook geïnteresseerd in vloerisolatie? Of bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden bij u thuis? Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.