Terug naar Projecten

Vloerisolatie voor drie woningen te Assen

Vloerisolatie voor drie woningen te Assen

Drie huiseigenaren te Assen laten gezamenlijk hun vloer isoleren. De jaren ’80 woningen worden geïsoleerd middels polyurethaan, ook wel pur genoemd. Deze brengen we aan de onderkant van de betonnen kanaalplaatvloer aan, met als resultaat dat de bewoners besparen op hun energiekosten en meer wooncomfort mogen ervaren.

Werkwijze isoleren vloer met polyurethaan(pur)

De pur wordt in het werk in situ tegen de onderkant van de betonnen vloer gespoten. Wanneer deze aangebracht is zet deze uit en is het binnen enkele seconden droog. Het voordeel van pur is dat het door ons naadloos en luchtdicht aangebracht wordt. Pur is in deze situatie uitermate geschikt omdat deze voorkomt dat de warmte weglekt naar de kruipruimte en bodem. Bij dit project was de vloer van beton, het is ook mogelijk om houten vloeren te isoleren met pur.

Certificering

Bij het aanbrengen van de pur isolatie volgen we de richtlijnen van Insula Certificatie. Zo wordt er tijdens de werkzaamheden een afzuiging onder de vloer geplaatst, en de bewoners mogen bijvoorbeeld ten tijde van het aanbrengen en twee uur nadien niet in de woning aanwezig zijn.

Collectief

De drie buren hebben gezamenlijk gekozen om hun begane grond vloeren te isoleren. Omdat ze samen de aanvraag hebben gedaan, wordt de opdracht door ons ook tegelijkertijd uitgevoerd. Hierdoor worden er kosten bespaart tijdens de uitvoering, dit voordeel geven we graag terug aan de klant en dat scheelt ze tientallen euro’s.

Bent u ook geïnteresseerd in vloerisolatie? Of bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden voor uw huis? Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Bekijk ook

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

Verduurzaming voormalig marechausseekazerne in Assen

In opdracht van bouwbedrijf HAFRA uit Yde hebben we de voormalige marechausseekazerne mogen isoleren. Alle spouwmuren zijn geïsoleerd. Daarnaast hebben we in diverse appartementen bodemisolatie aangebracht.
 
Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

Spouwmuurisolatie in Klazienaveen

 In Klazienaveen hebben we voor de bewoners van deze woning de spouw mogen vullen met minerale wol van Knauf Supafil.