Isolatie bij u thuis
| info@vandenbergisolatie.nl | 0599 63 92 24 |

GRATIS ADVIESGESPREK

Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en dus is het isoleren altijd maatwerk. Van den Berg Isolatie gaat daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek met u aan. Zo is het voor u gelijk duidelijk welke isolatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn. Uiteraard is dit adviesgesprek geheel gratis en vrijblijvend.

 

Terug naar Projecten

Woonhuis te Smilde bespaard op energieverbruik door isoleren dak en spouw

Gepubliceerd op:
Woonhuis te Smilde bespaard op energieverbruik door isoleren dak en spouw

In het Drentse Smilde hebben we een woning mogen voorzien van isolatie. De woningeigenaar wilde graag besparen op het energieverbruik van zijn jaren ’50 woning en besloot de luchtspouw en het dak te laten isoleren. Een dag kwamen we langs en isoleerden wij vakkundig de spouw met HR++ EPS isolatieparels en het dak met polyurethaan(pur). Met een terugverdientijd van ongeveer 4 jaar is dit een hele duurzame investering.

Vrijblijvende advies en offerte van onze specialist

Toen de woningeigenaar aangaf zijn woning te willen laten isoleren kwam onze isolatie specialist vrijblijvend langs voor een gratis adviesgesprek. Tijdens het bezoek zijn de isolatiemogelijkheden bekeken en heeft onze specialist op basis daarvan een gedegen voorstel gemaakt. Er is geadviseerd om de spouw te isoleren met de isolatieparels en het dak met polyurethaan.

Isoleren spouwmuur met HR++ EPS isolatieparels

Onze grijze Hr++ EPS parels is een isolatiemateriaal op basis van geëxpandeerd polystyreen. Het heeft een goede isolerende werking, het is vochtafstotend en damp-open. Om te garanderen dat de spouw goed geïsoleerd wordt met de parels maken onze uitvoerders eerst een boorplan. Een boorplan is een soort patroon dat we op de voegen van de gevel ‘projecteren’, daarmee sluiten we uit dat er delen van de spouw ongeïsoleerd blijven. Vervolgens boren onze uitvoerders de gaten met speciale machines waarmee zij stofvrij boren. Door deze gaten vullen zij de spouw laagje voor laagje totdat deze vol is. Ten slotte worden de geboorde gaten in de voegen in ere hersteld.

Naadloze dakisolatie met polyurethaan

Polyurethaan is een isolatiemateriaal op basis van gesloten hardschuimen cellen, deze wordt in vloeibare vorm naadloos tussen de spanten en tegen het dakbeschot aan gespoten. In enkele seconden schuimt de polyurethaan op en is het hard. De polyurethaan wordt in laagjes van 2cm opgezet totdat de gewenste dikte behaald is. De aangebrachte dikte wordt constant gecontroleerd. Omdat tijdens het aanbrengen de isolatie nevelt wordt alles afgedekt met folie, nadien wordt dat netjes opgeruimd. Wanneer het dak geïsoleerd is kan de binnenkant verder afgetimmerd worden. Als het een bergzolder is wordt deze meestal niet afgetimmerd.

Besparen met isolatie

In de koude seizoenen wil je graag de gestookte warmte in de woning houden. De warmte stijgt op en wil graag naar buiten, wanneer de schil van de woning ongeïsoleerd is of slecht geïsoleerd is gaat de warmte direct verloren. Door het isoleren van de luchtspouw en dak wordt dit tegengegaan en is de besparing op de energievraag van de woning circa 50%! Ook in de zomer heeft u veel baat bij isolatie. Wanneer de zon op de woning schijnt zal de temperatuur in de woning minder gaan pieken. De warmte moet namelijk eerst de isolatie opwarmen voordat het de warmte afgeeft aan de woning.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bent u nieuwsgierig wat we op isolatiegebied voor u kunnen betekenen, bijvoorbeeld voor het isoleren van uw spouwmuur, dak, vloer of bodem? Wij hebben alle soorten isolatie in huis en kunnen daarom een advies maken wat afgestemd is op uw woning. Vraag een adviesgesprek aan, onze isolatieadviseur komt ook bij u vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bekijken. We willen graag onze ervaring en kunde met u delen.

Adviesgesprek aanvragen

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht

Isoleren nieuwbouw glijbaantoren vakantiepark Nooitgedacht
Wist u dat de grootste indoor glijbaan ter wereld gewoon in het Drentse Nooitgedacht gebouwd is? Brands Bouwgroep uit Emmen realiseerde het project voor vakantiepark Hof van Saksen. Wij van Van den Berg Isolatie isoleerden met ons unieke systeem dit bouwwerk luchtdicht. Door de hoge luchtvochtigheid bij zwembaden is condensatie door luchtlekken een veel voorkomend probleem. Gezamenlijk met de bouwer, adviesbureau en onze expertise hebben wij de risico’s tot het minimale beperkt.
 

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer

Isoleren vloer, muur en dak vrijstaande woning Havenkwartier te Deventer
In het Overijsselse Deventer hebben we de vloer, spouwmuur en dak van een karakteristieke jaren ’50 woning geïsoleerd. De woning, gelegen in het Havenkwartier, kent sinds kort nieuwe eigenaren. In de wijk Havenkwartier komt oud en nieuw samen, een enorm stedenbouwkundig contrast maar qua isolatiewaarde doet deze woning niet veel onder voor de naastgelegen nieuwbouw.